Bagyinka Fanni: Várom, hogy Békéscsabán játsszunk!

A magyar női röplabda-válogatott az eredmények kedvező alakulásának köszönhetően (ha Ukrajna legyőzi vasárnap Portugáliát 3:0 vagy 3:1 arányban),  egy szombati Ciprus elleni sikerrel kiharcolhatja az Európa-bajnoki részvételt. A válogatott az ukránok elleni mérkőzést követően Békéscsabán zárja a selejtezősorozatot.  A lejátszott mérkőzésekről és a várakozásairól a válogatott feladója, Bagyinka Fanni (Swietelsky-Békéscsaba) nyilatkozott honlapunknak.

 

Két sima győzelemmel és egy szoros vereséggel áll a válogatott az Eb-selejtezősorozat első köre után, ráadásul a következő, Ciprus elleni mérkőzésen meg lehet a kijutás. Hogy értékeled ezeket a mérkőzéseket?
Mindegyik ellenfélre alaposan felkészültünk, ennek is volt köszönhető, hogy már az első körben sikerült 7 pontot szereznünk. Az ukrán meccs kapcsán természetesen van bennem egy kis hiányérzet, hiszen nagyon kicsin múlt, de jó érzés volt, hogy 1:2 után sikerült visszajönnünk a meccsbe.

Milyen volt a hangulat a hazai mérkőzéseken? Külső szemlélőként a közönség fantasztikus volt: ti hogy éreztétek a pályán?
Hazai pályán játszani mindig nagy élmény, óriási löketet tud adni a csapatnak a szurkolás, ez most sem volt másképp, a szerdai, ukrán meccsen telt ház volt, az egész lelátó szinte együtt élt a csapattal, nagyon élveztem a hangulatot.

Ha már a közönség szóba került: Békéscsabán, valószínűleg telt ház előtt fogadjátok Portugáliát. Ad neked plusz motivációt, hogy a Swietelsky-Békéscsaba játékosként hazai pályán mutathatod meg magad?
Szeretem, hogy Békéscsabán szezon közben is sokszor játszunk telt ház előtt, a portugál meccsen is hasonlóban bízom. Motivál és magabiztosságot ad, hogy jól ismerem a csarnokot, egyértelmű, hogy a meccs után győztesként szeretném elhagyni a pályát! Emellett ott lesznek a lelátón a számomra legfontosabbak, ami szintén rengeteg plusz motivációt ad.

Amennyiben szombaton Cipruson is győz a csapat, és az eredmények is kedvezően alakulnak, akkor már vasárnap meg lehet a kijutás. Mit vártok a Ciprus elleni visszavágó mérkőzéstől?
Az első mérkőzéshez hasonló, koncentrált játékot szeretnénk mutatni Cipruson is, nem lehet más a cél, mint a 3 pont begyűjtése. Ha pedig a továbbjutás már a hétvégén eldől, annak természetesen örülünk, de attól függetlenül is szeretnénk a hátralevő meccseinket is megnyerni.

Andreas Vollmer vezetésével egyre jobban kezd összeállni a csapat játéka. Milyen a német mesterrel készülni, mennyire sajátította el a csapat az elképzeléseit?
Meccsről-meccsre jobban érezzük egymást és csiszolódik a játékunk, nagyon hasznos volt a felkészülés során, hogy sok edzőmeccset tudtunk játszani, és éles helyzetekben kipróbálni magunkat.

 

A magyar válogatott Eb-selejtezői:
Portugália – Magyarország 0:3
Magyarország – Ukrajna 2:3
Magyarország – Ciprus 3:0
Szeptember 3., szombat, 19:00 Ciprus – Magyarország (Nicosia)
Szeptember 7., szerda, 18:00 Ukrajna – Magyarország (Kutna Horá – Csehország)
Szeptember 10., szombat, 19:00 Magyarország – Portugália (Békéscsaba)