Hajszálra az elődöntőtől Badenben a Hajós/Stréli páros

Az 5. helyen végzett Hajós Artúr és Stréli Bence a badeni strandröplabda World Tour Futures-tornán. Az SRSE párosa ezúttal is a negyeddöntőben búcsúzott, így nem sikerült a sporttörténelmi eredmény, magyar páros ugyanis még soha nem jutott elődöntőbe World Tour-versenyen.

 

A fiúk ezúttal a főtáblán kezdtek, s első meccsükön két játszmában győzték le a német Just/Lorenz kettőst, amivel már biztossá vált, hogy a legjobb 12 között folytathatják majd a küzdelmeket. A csoportdöntőben viszont alulmaradtak a hazaiak Eb-t is megjárt kettőse, Huberrel és Dresslerrel szemben.

A nyolc közé kerülésért a szlovák Nemec/Jany duúval kerültek szembe, s magabiztos játékkal nyertek két szettben, így már csak egy siker választotta el őket az elődöntőbe kerülésért, amely magyar párosnak korábban még soha nem sikerült ilyen versenyen.

Ezért egy másik osztrák párost kellett volna legyőzniük, s az első játszmában erre volt is komoly esély, hiszen a végjátékig fej fej mellett haladt a két páros, ekkor azonban, 19:19 után a hazaiak ki tudták harcolni a minimális, két pontos előnyt és megnyerték az első szettet. Sajnos ettől a mieink kissé összezuhantak, mert a második szett elején villámgyorsan nyolcpontos hátrányba kerültek és ezt nem is sikerült ledolgozniuk a meccs hátralévő részében. Maradt ismét az ötödik hely, mint legutóbb a budapesti tornán is.

A badeni versenyen még egy magyar páros lépett homokra: a nők selejtezőjében Vasvári Eszter és Vasvári Zsófi három szettben győzte le a szlovák Simanicova/Tokosova kettőst, a második fordulóban viszont két játszmában maradtak alul a német Grüne/Christ duóval szemben.