A felnőttek selejtezőjét is meglátogatták az U16-osok

A fiú U16-os válogatott is edzőtáborozott az elmúlt napokban, s ennek keretein belül kilátogattak a felnőtt csapat Grúzia elleni Eb-selejtezőjére is. A keret felkészülését eddig Gyurkó Sándor irányította, mostantól pedig Bodonyi Ákos veszi majd át őket.

 

A két szakember nyilatkozott honlapunknak.

„2021 tavaszán mértük fel a 2007/2008-as korosztályt. 50 fiút hívtunk be a klubedzők ajánlásait is figyelembe véve, ebből a nem túl bő keretből szűkítettük a létszámot 16-18 főre táboronként – árulta el Gyurkó Sándor. – Sajnos a Covid miatti leállás meglátszott a fizikai állapoton és a technikai képzettségi szinten egyaránt. Minden táborra szívesen jöttek a srácok. Az eltervezett munkát elvégeztük. Remélem, hogy sokat fejlődnek a jövőben és sikeresek lesznek a röplabda sportágban.”

„Újult ambícióval vágunk neki az előttünk álló időszaknak – mondta el Bodonyi Ákos. – Az országos döntők során, a nyár elején láttam a játékosok jelentős részét mérkőzések közben. Az elmúlt két hétben csatlakoztunk Gyurkó Sándor stábjához és közösen végeztük a szakmai munkát, amely rendkívül hasznos és értékes volt számunkra. Számos tanulságot le tudtunk vonni és pontosabb felkészülési tervet tudtunk készíteni az előttünk álló időszak első néhány etapjára. Lelkes fiatalembereket ismertünk meg, akikben sok munka révén lehet potenciál és reményeink szerint csapatként is össze tudjuk őket kovácsolni. Reményekkel nézünk az előttünk álló útra! Hajrá Magyarország!”