Szabó és Villám folytathatja a lányoknál, a fiúk még javíthatnak a Lupán

A főtábla csoportküzdelmeivel folytatódott a budapesti strandröplabda World Pro Tour Futures-torna, amelynek a Lupa Beach ad otthont. Négy női párosunk közül egynek sikerült kiharcolnia a továbbjutást, míg a férfiak szombat délelőtt tehetik meg ugyanezt.

 

A mieink egyetlen pénteki sikerét Szabó Adrienn és Villám Csenge szerezték az A-csoportban, akik első meccsüket ugyan elvesztették egy kínai duó ellen, ám a másodikon 2:0-ra legyőztek egy chilei párost, s ezzel kiharcolták a szombati keresztjátékba kerülést. Ott egy osztrák párossal mérik majd össze az erejüket 13:20-tól.

A B-csoportban Czene Adrienn és Győri Panna előbb litván, majd német ellenfelétől szenvedett vereséget. Nem járt jobban a magyar bajnok Szombathelyi Szandra és Villám Lilla sem, akik két cseh párossal szemben maradtak alul. Az ob-negyedik Vasvári Eszter és Vasvári Zsófi előbb a Szabó Dorkát és Honti-Majoros Chiarát a selejtezőben búcsúztató litvánoktól, majd a svéd Thurin testvérpártól kaptak ki, s ezzel mindhárom magyar páros búcsúzott.

A férfiaknál az ob-bronzérmes Mikuláss Koch Marcell és Szabó Vilmos cseh párostól kapott ki, s szombaton 10:40-kor egy nagy falat, a vb-ezüstérmes, Európa-bajnok osztrák Clemens Doppler, illetve párja, Thomas Kunert vár majd rájuk. A gyenesdiási ob-fordulón harmadik Dóczi Domonkos és Oláh Botond litván riválisától kapott ki, nekik thaiföldi ellenfeleik lesznek ugyancsak 10:40-kor. Petik Csanád és Udvarhelyi Márton már kikapott egy thaiföldi duótól, s rájuk majd szlovák rivális vár 11:30-kor. Végül az országos bajnok Hajós Artúr és Stréli Bence kapott ki egy lengyel duótól és a Papp Mátyást és Soós Izsákot a selejtezőben legyőző másik lengyel páros vár majd rájuk 11:30-tól. Amelyik páros nyer, az folytathatja a nyolc közé kerülésért.

A mérkőzéseket a www.strandroplabda.hu honlapon élőben is követhetik.