Négy párosunk is negyeddöntős az U18-as MEVZA-tornán

A felnőtt Futures-versennyel párhuzamosan zajlik csütörtökön és pénteken az U18-as korosztály (szombat-vasárnap pedig az U20-asok) strandröplabda MEVZA-tornája a Lupa Beachen.

 

Az U18-as lányoknál három magyar csapat indult a megmérettetésen.

A “B” csoportba kerülő Pap Zorka és Uhlmann Fanni megnyerve mindkét csoportmérkőzését ezzel pedig csoport elősként bejutottak a legjobb 8 közé. Első meccsükön a szlovák Slavkova/Schmidtova ellen nyertek 2:1-re, (10, -15, 12), a másodikon a ciprusi Ioannou/Siapani duót győzték le 2:0-ra (14, 20). A lányok a holnapi napon az osztrák Raab/Loder páros ellen küzdhetnek meg a 4 közé jutásért.

A hartbergi győztes Honti-Majoros Chiara és Kun Stefánia a “C” csoportan arattak kettős győzelmet, így a Pap/Uhlmann pároshoz hasonlóan ők is csoportelsőként kerültek be a legjobb 8 csapat közé, ahol az elődöntőbe kerülésért a ciprusi Ioannou/Siapani párossal mérkőznek.

Első mérkőzésükön egy izraeli párossal kerültek szembe, ahol a döcögős első szett után végül 2:1-es győzelmet arattak a Lavie/Gonzalez kettős felett (14, -14, 12). A második mérkőzésen 2:1-re diadalmaskodtak a cseh Kleiblová/Jagelská duó felett (-16, 13, 13).

Az “A” csoportba kerülő Farkas Izabella és Tóth Dorina az első csoport mérkőzésüket a szlovákok 2-es számú csapta, Majernikova Karolina/Dancova Dominika ellen kezdett. Az első szett elvesztése után (16:21) könnyen nyerték a másodikat (21:13), de az utolsó szettben mégiscsak a szlovákok kerekedtek felül a lányok felett (5:15). A lányok ezután a horvát Perkovic Lucija/Markovic Mare Eva páros ellen kerekedtek felül az első szettben 21:14, majd a második szettet megnyerve 22:20-ra biztosították maguknak a csoport második helyezést. Ezt követően a nyolc közé jutásért játszottak az este folyamán a cseh Kleiblová/Jagelská páros ellen. Ezúttal a csehek voltak fölénybe és 2:0 (14, 13) arányú győzelmet arattak. A Farkas/Tóth páros pénteken a szlovák Slavkova/Schmidtova páros ellen játszhat a 9. helyezésért.

 

Az U18-as fiúk mezőnyében 4 magyar csapat indult. Az „A” csoportban induló Zeitler Mihály és Zrupkó-Várady Ádám az nagyot küzdöttek és végül a harmadik szettben győzelmet aratva 2:1-re megnyerték a mérkőzést az osztrák Sponer/Auer páros ellen. A második mérkőzésen azonban az ellenfelük az izraeli Laufer/Hidekel Yeaary bizonyult jobbnak két szettben (-17, -8).

A „B” csoportban Tari Bendegúz és Vincze Tamás egy gőzelemmel és egy vereséggel csoport másodikként játszhattak a 8 közé jutásért. Ellenfelük az osztrák Sponer/Auer páros volt, két szettben aratott győzelmet az osztrák páros a magyar fiúk felett. A holnapi napon a 9. helyért küzdhetnek meg a szlovák Brzac/Macko párossal.

A „C” csoport Tari Bence és Veress Ákos az első néhol kicsit döcögősebb, 2:1-es győzelmet követően (20, -15, 8) a második csoport mérkőzésre összeszedték magukat a fiúk és két szett alatt legyőzték a ciprusi ellenfelüket (17, 18). Ezzel bejutottak a legjobb 8 közé és pénteken a legjobb 4 közé kerülésért játszhatnak a cseh Toufar/Pohl páros ellen.

Borbély Boldizsár és Polgár Levente szett veszteség nélkül szerezték meg a csoportelsőséget, ezzel ők is bekerültek a legjobb 8 csapat közé. Az első meccsen a szlovák Brzac/Macko (7, 17), a másodikon a cseh Toufar/Pohl (19, 16) volt az ellenfelük. A legjobb 4 közé jutásért pedig az osztrák Sponer/Auer párossal fognak megküzdeni.