Eb-selejtező: sorsdöntő lehet a szlovákok elleni meccs

Az Európa-bajnoki kvalifikáció szempontjából akár sorsdöntőnek is nevezhető mérkőzést játszik szerdán 18 órától férfi röplabda-válogatottunk. A spanyolok elleni bravúros pontszerzés és a grúzokkal szembeni kötelező győzelem után a csoport második helyén várja a folytatást a csapat és úgy tűnik, hogy a szlovákok elleni párharc döntheti el a második hely sorsát.

 

A két gárda szerdán Nyitrán, szombaton pedig Budapesten, a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban csap majd össze, és ami nagyon jó hír, hogy előbbi találkozót közvetíti az M4 Sport televízió, utóbbit pedig az m4sport.hu-n lehet megtekinteni.

A mi viszont nem jó hír, hogy nincs túl könnyű helyzetben Koch Róbert szövetségi kapitány, aki több kulcsjátékost is kénytelen nélkülözni. az eddigi két selejtezőn remek teljesítményt nyújtó Blázsovics Péter betegség miatt el sem utazott a csapattal, míg a csapatkapitány, Szabó Alpár édesapja halála miatt hiányzik a keretből. Emiatt egyébként a csapat a szerdai és a szombati mérkőzésen is fekete gyászszalaggal a karján lép majd pályára.

A 12 tagú keret és a stáb ma délelőtt indult el a mérkőzés helyszínére, és rendben meg is érkeztek Nyitrára, ami után nem sokkal ebéd következett, este fél héttől pedig tréning szerepel a programban.

 

A magyar válogatott Eb-selejtezői:
Magyarország – Spanyolország 2:3
Grúzia – Magyarország 0:3
Augusztus 10., szerda 18:00 Szlovákia – Magyarország (Nyitra); Tv: M4 Sport
Augusztus 13., szombat 18:00 Magyarország – Szlovákia (Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont); Tv: m4sport.hu
Augusztus 17., szerda 18:00 Magyarország – Grúzia (Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont)
Augusztus 21., vasárnap 20:00 Spanyolország – Magyarország (Teruel)

JEGYVÁSÁRLÁS: www.eventim.hu

 

A válogatott kerete
feladók
: Keen Cameron (UVC Holding Graz – osztrák), Magyar Bálint (Pénzügyőr SE)
átlók: Kovács Zoltán (Pénzügyőr SE), Pesti Marcell (Nea Salamina – ciprusi)
liberók: Bán Viktor (DEAC), Bozóki Bence (Fino Kaposvár)
centerek: Gacs Dániel (MAFC), Boa Szabolcs (MÁV Előre-Foxconn), Tomanóczy Bálint (Pénzügyőr SE)
szélső ütők: Gergye Roland (BBTS Bielsko-Biala – lengyel), Horváth Kristóf (Nantes Rezé Metropole – francia), Kecskeméti Bálint (Dunaújváros)