Tíz magyar páros a budapesti World Touron

Augusztus 11-én kezdődik a budapesti World Pro Tour Futures-torna, amelynek az ob-döntőhöz hasonlóan a Lupa Beach ad helyet. A női és férfi mezőnyben is indulnak magyar párosok, ezért mindenképpen érdemes lesz kilátogatni Budakalászra.

 

A férfiaknál a főtáblán négy magyar párosunk is szerepel, közülük a legmagasabb pontszámmal természetesen az immár négyszeres bajnok Hajós Artúr, Stréli Bence duó rendelkezik, amely az elmúlt hetekben két Olaszországban rendezett World Tour-versenyen is az ötödik helyen végzett. A tornán elindul még a tatai bajnoki fordulóban bronzérmet szerző Oláh Botond, Dóczi Domonkos kettős, a Petik Csanád, Udvarhelyi Márton alkotta páros, és a tavalyi U20-as Eb-n negyedik helyen végző, a vasárnapi ob-döntőben pedig bronzérmes Mikuláss Koch Marcell, Szabó Vilmos duó. A csütörtöki selejtezőből kell a főtáblára verekednie magát az idei csepeli és abádszalóki mesterversenyen ezüstöt szerző, ob-negyedik Papp Mátyás, Soós Izsák kettősnek.

A nőknél – hasonlóan az erősebbik nemhez – négy párossal vágunk neki a Lupa Beachen rendezendő World Tour-versenynek. Az immár kétszeres bajnok Szombathelyi Szandra, Villám Lilla duó két Futures-tornán is indult, Görögországban a 21., Törökországban a 17. helyen végzett. Az ob-negyedik Vasvári Eszter és Zsófi együtt indulnak a World Touron, csakúgy, mint Czene Adrienn és Győri Panna, illetve az abádszalóki ob-fordulóban bronzot szerző Szabó Adrienn, Villám Csenge páros. A selejtezőben a csepeli mesterversenyen harmadik helyen végző Szabó Dorottya, Honti-Majoros Chiara kettősnek is szurkolhatunk.

A felnőttekkel párhuzamosan U18-as és U20-as MEVZA-tornát is rendeznek ugyanott, a Lupa Beachen, ahol további magyar versenyzőknek is szurkolhatunk, így például az újdonsült felnőtt ob-ezüstérmes Kun Stefániának, aki ezúttal nem ob-döntős párjával, Szabó Annával, hanem Honti-Majoros Chiarával lép majd homokra.