Másodszor is legyőzte a spanyolokat női válogatottunk

Második felkészülési mérkőzését is magabiztosan nyerte az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő, Spanyolországban edzőtáborozó női válogatott. A mieink ezúttal mind a négy szettet megnyerték a négyjátszmásra tervezett találkozón. Válogatottunk a jövő héten péntektől vasárnapig háromcsapatos felkészülési tornán vesz részt Csehország és Szlovákia társaságában, az UTE-csarnokban.

 

A második mérkőzést Bertamiráns városában rendezték, a tegnapi kezdőcsapathoz képest bekerült Fábián, Gyimes és Szűcs. Németh bombáival hamar előnybe kerültünk, ám egy állásba beragadtunk, így könnyedén fordítottak a spanyolok (10:7). Szakmáry jó támadásait és Pintér blokkjait követően már ismét nálunk volt az előny. Több hibával játszottunk, mint ellenfelünk, de a végjátékra fordulva így is a hazaiaknak kellett időt kérnie (18:20). A játszmát Szűcs jó támadásával, majd ászával zártuk le (21:25).

A második játszmát is mi kezdtük jobban, Szűcs és Németh pontjait követően gyors időkérésre kényszerültek a spanyolok (4:7). Egyre agresszívabban nyitottak a házigazdák, aminek következtében a nyitásfogadásunk kicsit szétesett, átvette a vezetést Spanyolország (15:14). A támadó jellegű spanyol nyitásokba egyre több hiba csúszott, valamint Németh Anett is kivette részét a pontgyártásból, a szett második felére ismét elléptünk, végül Gyimes Zsófia támadásával zártuk le a szettet (22:25).

Török és Papp érkezett Szűcs és Gyimes helyére. Szakmáry és Papp vezérletével lépünk el ezúttal, ebben az összeállításban is egyértelműen a mieink bizonyulnak jobbnak a pályán. Németh Anett néhány labdamenet alatt három hatalmas blokkot oszt ki és tíz pontosra nő az előnyünk (10:20). A különbség a szett végéig már nem változott, Szakmáry támadását követően második mérkőzésünket is 3:0 arányban nyerjük a spanyolok ellen (15:25).

A ráadásban pályára lép Bagyinka, Petőváry, Szedmák és Juhár is. A negyedik szettet is magabiztosan nyerte a csapat, többek között Petőváry ponterős játékának, valamint egy Papp nyitássorozatnak köszönhetően (16:25).

 

Női válogatott felkészülési mérkőzés:
Spanyolország – Magyarország 0:4 (-21, -22, -15, -16)
Bertamiráns, Spanyolország, 200 néző.
Spanyolország: Prol 5, Jiménez 10, De Paula 6, Schlegel 1, Varela 9, Aranda 2. Csere: Llabrés, Pizá (liberó), Priante 3, Rodríguez, Llorens 5, Victory, Bravo. Szövetségi kapitány: Saurín Pascual.
Magyarország: Fábián, Szakmáry 14, Pintér 11, Németh 17, Szűcs 9, Gyimes 2. Csere: Tóth, Juhár 1 (liberó), Török 4, Papp 4, Bagyinka, Petőváry 5, Szedmák 3. Szövetségi kapitány: Andreas Vollmer.