Strandröplabda ob-döntő: Déjá vu a férfiaknál, előrehozott döntő a nőknél

Szombaton kialakult a legjobb négy mezőnye a Lupa Beachen, az MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság döntőjében. A legnagyobb meglepetés az egy hete U22-es bajnokságot nyerő, mindössze 16 éves Kun Stefánia és az egy évvel még nála is fiatalabb Szabó Anna elődöntőbe kerülése a nőknél.

 

Bármilyen hihetetlen, de a férfiaknál pont ugyanaz a négy páros jutott a vasárnapi programba, amely egy éve is. Sőt, még az elődöntő párosítása is ugyanaz lesz. Azaz az idén három ob-fordulót is megnyerő Kiss Dániel, Rása Alex kettős visszavághat a tavalyi vereségért az U20-as Eb-negyedik Mikuláss Koch Marcellnek és Szabó Vilmosnak, mint ahogyan Papp Mátyás és Soós Izsák is újra szerencsét próbálhat a címvédő Hajós Artúr és Stréli Bence ellen. Rásáék és Stréliék viszonylag sima úton, a másik kettő azonban jóval rázósabban, gyakorlatilag a vigaszágról jutott az elődöntőbe.

A nőknél bombameglepetéssel kezdődött a nap, hiszen már az első meccsét elvesztette a B-csoportban a második kiemelt Vasvári testvérpár és a gyenesdiási fordulóban negyedik Győri Panna és Harmat Borbála, így biztos volt, hogy egyikük már az első körben búcsúzni fog. Végül utóbbi lett az, s Vasvári Eszter, illetve húga, a 18. születésnapját éppen szombaton ünneplő Zsófi csak beverekedte magát a négy közé, előbb a Honti-Majoros/Szabó Dorka, majd a Czene/Hackl duót búcsúztatva.

Ugyanez egyenes ágon sikerült a címvédő Szombathelyi Szandrának és Villám Lillának is, azonban a negyeddöntőben alaposan megszenvedtek utóbbi húgával és Szabó Adriennel, s végül csak a döntő szettben tudták kiharcolni az elődöntőt. Utóbbiak, akik harmadik kiemeltek voltak, a csoportdöntőn szenvedtek vereséget a Czene/Hackl duótól, így kerültek idő előtt szembe egymással a testvérek.

A D-csoportból úgy is két páros jutott a négy közé, hogy visszalépése miatt innen esett ki az ugyancsak éremesélyes Juraszik/Vecsey kettős. A gyenesdiási aranyérmes Gubik Hanna és Vaida Beáta nyerte végül a négyest, de aztán ők is csak döntő szettben jutottak az elődöntőbe az alkalmilag összeállt Bútor Anna, Hajós Aliz kettőssel szemben. A múlt hétvégén U22-es bajnoki címet szerző, de mindössze 16 és 15 éves Kun Stefánia és Szabó Anna a csoportdöntő után a csepeli fordulót megnyerő Divényi/Réthelyi, illetve az ott negyedik Mester/Széles-Neizer kettőst legyőzve jutottak pályafutásuk első ob-elődöntőjébe. Ott majd Vasváriékkal csapnak össze, míg a másik ágon megismétlődik a gyenesdiási finálé Szombathelyiék és Vaidáék között.

 

A vasárnapi program
9:00 női elődöntő:
Szombathelyi/Villám L. (Vasas)–Gubik (Beach Sport)/Vaida (Eötvös DSE)
Vasvári E./Vasvári Zs. (SRSE)–Kun (SRSE)/Szabó Anna (Gödöllői RC)
10:00 férfi elődöntő:
Hajós/Stréli (SRSE)–Papp/Soós (Ball SC)
Kiss D. (Kispest SE)/Rása (Pénzügyőr)–Mikuláss Koch (SRSE)/Szabó V. (Gödöllői RC)
11:00 női bronzmérkőzés
11:50 férfi bronzmérkőzés
12:50 női döntő
13:50 férfi döntő
Az éremcsatákat az M4 Sport élőben közvetíti.