Eb-selejtező: magabiztos győzelem Tbilisziben

Lejátszotta második Európa-bajnoki selejtezőjét a magyar férfi röplabda-válogatott, s a spanyolok elleni bravúros pontszerzést követően Grúzia otthonában magabiztosan nyertek a mieink 3:0-ra.

 

A grúzok a csoport sötét lovának számítottak, hiszen a közelmúltban nem vettek részt semmilyen megmérettetésen, így a mieinknek csak a szlovákok elleni selejtezőjük adott némi támpontot. Ezek alapján azonban nem kellett különösebben megijedni az ellenféltől, s a mieink nem is tették. Bár a szett elején még tartani tudta a lépést a hazai csapat – ekkor a mieink is kicsit óvatosabban játszottak –, a játszma közepére már egyértelműen látszódott, hogy a mieink jóval erősebb játékerőt képviselnek és gyorsan meg is léptek. Ebben a felvonásban mindössze 12 pontra voltak képesek a házigazdák (12:25).

A második játékrész hasonló forgatókönyv szerint zajlott, az eleje ott is szorosan indult, ám aztán a mieink megint elléptek, igaz, most kicsit lassabban, mint az első szettben. Végül ezt is magabiztosan hozták a mieink a sérülése után már teljes értékű Pesti Marcell és Gergye Roland ponterős játékának, a jó nyitásaiknak és a remek blokkmunkának köszönhetően (17:25).

A harmadik szett annyiban különbözött az előző kettőtől, hogy ez a közepéig viszonylag szoros volt, azonban a második felében mindössze két pontra voltak már képesek a hazaiak, így ezt a felvonást is 25:12-re nyerték a mieink. A magabiztos sikernek köszönhetően a mieink két meccs után négy ponttal állnak a tabellán.

 

Férfi röplabda Eb-selejtező, 2. forduló:
GRÚZIA–MAGYARORSZÁG 0:3 (–12, –17, –12)
Tbiliszi, 400 néző. V: Haamberg (holland), Balandzsics (szerb).
GRÚZIA: Gejadze 2, Gordadze, Tskhomaria 2, Zakaidze 4, Nutsubidze 2, Chkholaria 8. Csere: Buadze (liberó), Kachibaia, Tevdoradze 2, Meladze 1. Szövetségi kapitány: Soso Lobzhanidze.
MAGYARORSZÁG:
Horváth K. 7, Tomanóczy 6, Pesti 15, Gergye 11, Gacs 5, Keen 4. Csere: Bán, Bozóki (liberók), Kecskeméti 2. Szövetségi kapitány: Koch Róbert.
Edzői értékelés
Koch Róbert: – Nagyon örülök a győzelemnek, már csak azért is, mert általában magasabban rangsorolt csapatok ellen szoktunk játszani, ezúttal viszont gyengébb ellenfelünk volt. Kisebb-nagyobb célokat tűztünk ki a találkozóra, amelyeket a fiúk megvalósították, a kért taktikát is betartották, úgyhogy nem panaszkodom, megvan a három pont.

 

A magyar válogatott Eb-selejtezői:
Magyarország – Spanyolország 2:3
Grúzia – Magyarország 0:3
Augusztus 10., szerda 18:00 Szlovákia – Magyarország (Nyitra)
Augusztus 13., szombat 18:00 Magyarország – Szlovákia (Riz Levente Sportcsarnok)
Augusztus 17., szerda 18:00 Magyarország – Grúzia (Riz Levente Sportcsarnok)
Augusztus 21., vasárnap 20:00 Spanyolország – Magyarország (Teruel)