Strandröplabda ob-döntő: éremesélyes visszalépő a nőknél

Csütörtökön az U14-es lányok, pénteken pedig az U16-os korosztály döntőit rendezték meg a Lupa Beachen, az MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokságon. A felnőttek versenye szombaton kezdődik, ahonnan hiányozni fog az egyik éremesélyes páros a nőknél.

 

Ami a pénteki versenynapot illeti, a fiúknál végül kilenc U16-os páros lépett homokra, akik közül végül Frányó Zalán és Niemeier Lukas szerezte meg az aranyérmet, a fináléban Mihálovits Pált és Pál Kedves Patrikot legyőzve. A bronzérem Bánki Bercel és Murber Márton nyakába került, akik a harmadik helyért Dárdai Mártont és Finta Dánielt győzték le.

A lányoknál ugyan Breuer Mirtill és Strébl Noémi a csoportdöntőn kikapott Németh Zinától és Stréli Tamarától, azonban így egy meccsel többet játszva is beverekedték magukat a döntőbe, ahol az utóbbiakat az elődöntőben legyőző, tavalyi U14-es bajnok Honti-Majoros Kármen és Matkovits Alma volt az ellenfelük. Nagy csatában végül a Breuer/Strébl kettős győzött, míg a bronzot a Németh/Stréli páros szerezte meg, akik a csütörtöki U14-es aranyérmes Dibusz Viktóriát és Sánta Laurát múlták felül.

Utóbbiak egyébként az U14-es fináléban Honti-Majoros Kárment és Pádár Rékát győzték le, míg a bronz Tóth Laurának és Veres-Marincsák Pannának jutott, akik Szalay Ritát és Tamás Annát múlták felül.

MKB-Pannónia strandröplabda ob
Leány U14:
1. Dibusz Viktória, Sánta Laura (Vasas)
2. Honti-Majoros Kármen, Pádár Réka (Strandsport SE)
3. Tóth Laura, Veres-Marincsák Panna (Penta-KSE)
4. Szalay Rita, Tamás Anna (ÓSSC)

Leány U16:
1. Breuer Mirtill (Gödöllői RC), Strébl Noémi (BVSC)
2. Honti-Majoros Kármen (Strandsport SE), Matkovits Alma (Beach Sport)
3. Németh Zina (UTE), Stréli Tamara (SRSE)
4. Dibusz Viktória, Sánta Laura (Vasas)

Fiú U16:
1. Frányó Zalán, Niemeier Lukas (SRSE)
2. Mihálovits Pál, Pál Kedves Patrik (Pénzügyőr SE)
3. Bánki Bercel, Murber Márton (Beach Sport)
4. Dárdai Márton (Beach Sport), Finta Dániel (Mohácsi SK)

 

A felnőttek döntője szombaton és vasárnap zajlik majd a Lupa Beachen. A mezőnyben a férfiaknál ott lesz a címvédő Hajós Artúr és Stréli Bence, a legnagyobb kihívónak számító, három ob-fordulót is megnyerő Kiss Dániel és Rása Alex, a tavalyi ezüstérmes Mikuláss Koch Marcell és Szabó Vilmos, illetve a kétszer is döntőig jutó Papp Mátyás és Soós Izsák.

A nőknél a mezőnyt erősíti ugyancsak a címvédő Szombathelyi Szandra és Villám Lilla, a legutóbbi forduló döntőjében őket legyőző Gubik Hanna és Vaida Beáta, a második kiemelt Vasvári Eszter és Vasvári Zsófi és az első fordulót megnyerő Divényi Zita és Réthelyi Orsolya, viszont nem lehet ott a küzdelmekben a kétszer is bronzéremig jutó Juraszik Patrícia (aki Vaidával egy fordulót is nyert) és Vecsey Fanni, mert utóbbi a szerdai U20-as bronzérme után lebetegedett.