Pesti Marci Cipruson, Gacs Dani a MAFC-ban folytatja

A Spanyolország elleni szerdai Európa-bajnoki selejtező előtt a magyar válogatott két játékosának is eldőlt a sorsa, mármint az, hogy a következő idényben hol folytatják: Pesti Marcell Ciprusra költözik, Gacs Dániel viszont a fővároson belül vált klubot.

 

A ciprusi Nea Salamina jelentette be ma a 22 éves Pesti Marcell szerződtetését a 2022–2023-as szezonra.

A fiatal átló a Kecskeméti RC-ben kezdte pályafutását, amelynek színeiben 2019-ben Magyar Kupagyőztes lett, majd a 2020–2021-es idényben a szlovén OK Hoče csapatánál játszott, míg tavaly a holland Lycurgus Volleyball gárdájához igazolt, amellyel Holland Kupát nyert.

Marci természetesen oszlopos tagja a válogatott keretnek is és minden bizonnyal pályára lép majd szerdán a spanyolok elleni Eb-selejtezőben, csakúgy, mint a 26 éves Gacs Dániel, aki továbbra is a magyar bajnokságban játszik és marad Budapesten is, azonban a pesti oldalról a budaira költözik, miután a bajnok és kupagyőztes Pénzügyőrtől a bajnoki bronzérmes MAFC-hoz igazol.

Érdekes, hogy a center Kecskeméten kezdte pályafutását és ő is tagja volt a 2019-es kupagyőztes csapatnak. Ő azonban ezt követően a Kistexthez, majd tavaly a Pénzügyőrhöz igazolt.