Férfiválogatott: Ciprus legyőzésével hangolt a spanyolok ellen a Koch-csapat!

Nem hivatalos felkészülési mérkőzésen 3:1-re nyert a magyar férfi röplabda-válogatott Ciprus ellen. A mérkőzést a budapesti Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban rendezték, ahol szerdán a spanyolokat fogadja majd a nemzeti együttes Eb-selejtezőn 17 órai kezdettel.

A magyar válogatott a Pesti, Blázsovics, Gergye, Magyar, Gacs, Tomanóczy hatossal kezdte a mérkőzést, a liberó posztján Bozóki Bence játszott. Sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat, de a hajrát jobban bírták a mieink, akik Blázsovics Péter pontos és egyben erős ütésével nyerték az első játékrészt. (25:21, 1-0)

A ciprusiak ugyan a meccs napján landoltak Budapesten, ettől függetlenül nagy összpontosítással játszottak már az első perctől kezdve. Lelkesedésük és lendületük a második játszmára is megmaradt: 3:0-val nyitottak, 15:10-nél pedig már öttel vezettek, s ezt a kényelmes előnyt még növelték is a szett végéig. (19:25, 1-1)

Koch Róbert szövetségi kapitány Kovács Zoltán, Keen Cameron és Horváth Kristóf személyében három friss erőt küldött be a harmadik játszmára, s a liberó posztján Bán Viktor is szerephez jutott. A nyitások veszélyesebbek lettek, a nyitásfogadás is stabilabbá vált, sokáig kétpontos előnyben is volt a válogatott, de a ciprusiak blokkja egyre jobban működött, ezért 12:12-nél sikerült egyenlíteniük. A szívós magyar együttes azonban nem engedte át ellenfelének a vezetést, sőt 20:17-nél magabiztos fórral fordulhatott a hajrá perceire, amelyben ugyancsak jobban teljesített, mint a ciprusiak. (25:21, 2-1)

A mérkőzés előtt a két válogatott megegyezett abban, hogy négy szettet fognak játszani, vagyis a győzelem volt a cél a negyedik felvonásban. A szett közepén még a ciprusiak vezettek, de Kovács ütései után sikerült utolérni őket, a hajrában pedig Horváth Kristófnak voltak remek megmozdulásai, blokkról szerzett pontjaival sokat tett hozzá a mérkőzés 3:1-es megnyeréséhez. (25:22, 3-1)

Koch Róbert tanítványai tehát győzelemmel hangoltak a szerdai „előadásra”, az Eb-selejtezősorozat hazai nyitányára, amely 17 órákor kezdődik Spanyolország ellen a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban.

FÉRFI EB-SELEJTEZŐSOROZAT
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
augusztus 3., szerda

17.00: Magyarország–Spanyolország, Budapest, Riz Levente Sportcsarnok
augusztus 6., szombat
15.00: 
Grúzia–Magyarország, Tbiliszi
augusztus 10., szerda
18.00: 
Szlovákia-Magyarország, Nyitra
augusztus 13., szombat
18.00: 
Magyarország-Szlovákia, Budapest, Riz Levente Sportcsarnok
augusztus 17., szerda
18.00:
 Magyarország–Grúzia, Budapest, Riz Levente Sportcsarnok
augusztus 21., vasárnap
20.00:
 Spanyolország–Magyarország, Teruel

Fotó: Nemzeti Sport