Dékány Bernadett számára sem ismeretlen Alberto Salomoni

Sikeres idényt zárt Dékány Bernadett, hiszen a román CSM Bucurestivel ezüstérmet szerzett a bajnokságban. Az ütő, aki a tavalyi, lengyelországi Európa-bajnoki selejtezőkön csereként vállalt oroszlánrészt a válogatott továbbjutásából, Alberto Salomoni keretének is biztos tagja.
– Ezüstérmesek lettünk, mert ott más a rájátszás szisztémája, mint Magyarországon. Ott az első hat csapat játszik egymással egy újabb kört, de mindenki viszi magával az alapszakaszban gyűjtött pontjait. Hiába volt csak három vereségünk az alapszakaszban, az Alba Blajnak  akkora előnye volt, amit nem tudtunk ledolgozni.

Az idénykezdet valóban döcögősen indult a román csapatnak, hiszen címvédőként már az első fordulóban kiesett a Challenge Kupából.
– Igen, ez valóban egy fájó pont, de ott a sorsolásnál sem volt szerencsénk, hiszen azzal a görög Olimpiakosz Pireusszal kerültünk szembe már az első körben, amelyik végül a döntőig menetelt. Ettől függetlenül én meg vagyok elégedve a csapat idén nyújtott teljesítményével, és úgy érzem, hogy nekem is elég jól ment a játék. Ettől függetlenül nem valószínű, hogy maradok Bukarestben, de még bizonytalan, hogy hol folytatom a pályafutásomat.

Természetesen Berni idén is meghívót kapott a válogatottba, amelyet örömmel el is fogadott, s hétfőn ő is csatlakozott a kerethez.
– Számomra nem volt ismeretlen Alberto Salomoni, hiszen korábban egyszer szerepeltem már nála egy hétig próbajátékon. Persze ennyi idő alatt nem lehet annyira megismerni egy edzőt, viszont, miután több évet is játszottam Olaszországban, azért nagyjából tisztában vagyok az olasz edzésmódszerekkel. Ami a csapat szereplését illeti, én bizakodó vagyok, és abban is biztos vagyok, hogy mindent meg fogunk tenni a sikeres szereplésért.