Strandröplabda ob, Gyenesdiás: hőség, szélvihar és boruló papírforma

Kialakult az elődöntő párosítása az MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság negyedik, gyenesdiási fordulójában. Meglepetésekből ezúttal sem volt hiány.

 

Az időjárási előrejelzések az év legmelegebb napját ígérték szombatra, s ezt megerősítendő, az első helyen kiemelt, bajnoki címvédő Szombathelyi Szandra és Villám Lilla (Vasas) már az első 9 órai kezdésű mérkőzésüket követően is elviselhetetlen hőségről beszélt, nem csoda, hogy a játékvezetők egymás után kérték a technikai személyzetet a pályák locsolására.

Hogy a melegtől-e, azt nem tudni, mindenesetre a csoportdöntőjüket Szombathelyiék bizony elvesztették Győri Panna és Harmat Borbála (Penta-KSE) ellen, s ez bizony igencsak átrendezte az erőviszonyokat, hiszen így éppen egy ágra kerültek a Villám testvérek, akik közül a 3. kiemelt Csengéék hiába nyerték csoportjukat, a negyeddöntőben nem bírtak a címvédővel.

Ugyancsak borította a papírformát a két héttel ezelőtti győztesek összecsapása, hiszen a 2020-as bajnok Vaida Beáta (Eötvös DSE) ezúttal Gubik Hannával (Beach Sport) indult, s győzte le a másik abádszalóki győztes, 4. kiemelt Juraszik Patríciát, illetve korábbi bajnoktársát, Vecsey Fannit (Gödöllői RC) ugyancsak a csoportfináléban. Utóbbiak így viszont a 2. kiemelt Vasvári testvérek, a tavaly itt éppen Vecseyvel győztes Zsófi, és az ezen a napon 21. születésnapját ünneplő Eszter ellen küzdöttek a négybe kerülésért, s a gödöllőiek ünneprontó módon a döntő játszmában ütötték el őket az elődöntőtől, ahol majd Szombathelyiékkel találkoznak, míg a másik ágon a két veretlen, Vaidáék Győriékkel meccselnek.

 

A férfiaknál ezzel szemben magabiztosan menetelt a bajnoki címvédő, s idei első ob-fordulóján induló, első kiemelt Hajós Artúr és Stréli Bence (SRSE), csakúgy, mint az első három fordulót megnyerő, de így is csak 3. kiemelt Kiss Dániel (Kispest SE) és Rása Alex (Pénzügyőr). Nem így a 2. kiemelt, s eddig két ob-fordulóban is döntőt játszó Papp Mátyás és Soós Izsák (Ball SC), akik bizony fejre álltak a csoportdöntőben Benkő Balázs és Ghazal Jamil ellen, így viszont a 4. kiemelt Petik Csanád és Udvarhelyi Marcell ellen kellett javítaniuk a késő délután hirtelen feltámadó kisebb szélviharban, ami viszont sikerült is.

Ezzel szemben Benkőék nem jutottak el az elődöntőig, mert őket meg az 5. helyen rangsorolt Dóczi Domonkos és Oláh Botond (SRSE) ütötte el a négy közé kerüléstől. A fináléba jutásért Hajósék Soósékkal, Rásáék pedig Dócziékkal csaptak össze.

 

Ami a vasárnapi programot illeti, a női elődöntők 9, a férfiaké 10 órakor kezdődik, majd a női bronzmeccs jön 11 órától, a férfi pedig délben, s ezeket a találkozókat a strandröplabda.hu honlapon tekinthetik meg az érdeklődők, míg a 14.05-kor kezdődő női döntőt, illetve a 15 órai férfi finálét az M4 Sport+ (Duna World) televízió közvetíti.