Strandröplabda ob, Gyenesdiás: 0 ponttal is a főtáblán

A felnőtt főtábla selejtezőivel és a leány U16-osok 5*-os tornájával megkezdődött Gyenesdiáson az MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság IV., gyenesdiási fordulója.

 

Azt is mondhatnánk, hogy nagy meglepetéssel kezdőd9tt a hétvége, hiszen egy olyan páros jutott fel a főtáblára a selejtezőből, amely eddig még pontot sem szerzett. Csakhogy Katona Janka és Sákovics Virág (Gödöllői RC) korábban kétszer is állt már dobogón ob-fordulón, s most kétéves kihagyás után lépett ismét homokra. Egy visszalépésnek köszönhetően így is bekerültek a selejtezőbe és éltek is a lehetőséggel: második meccsükön a selejtező első kiemeltjét búcsúztatva jutottak a főtáblára. Rajtuk kívül ugyanez sikerült a második kiemelt Balogh Borbálának (ÓSSC) és Réthelyi Orsolyának (Kispest SE), a harmadik Dénesi Brigittának (Ball SC) és Török Mercédesznek (GRC), illetve az ötödik Beck Dominikának és Szabó Annának (GRC).

Mondhatnánk, hogy a férfiaknál is sikerült egy hasonló bravúr, hiszen a selejtező utolsó helyéről kvalifikálta magát Bodnár Lajos (Szegedi RSE) és Szabó Zoltán (Ball SC), csakhogy ők egy sérülés, illetve emiatti párcsere következtében kerültek az utolsó helyre, ranglistapontszámuk alapján még a főtáblára is felfértek volna. Rajtuk kívül az első kiemelt Fazekas Balázs és Budai Balázs (Penta-KSE), a negyedik Szalai Tamás (Pénzügyőr) és Szalai Viktor (SRSE), illetve a 11., de korábban országos bajnok Meszlényi Tamás (Kispest SE), illetve Krekk Zoltán (SRSE) folytathatja szombaton a főtáblán.

Az U16-os lányok versenyét a Vasas kettőse, Dibusz Viktória és Sánta Laura nyerte, miután a finálé döntő szettjében legyőzték a Pádár testvéreket, Pannát és Rékát (Strandsport SE), míg a dobogó harmadik fokára egy másik testvérpár, Boros Lilla és Villő (Beach Sport) állhatott fel, akik Bakony Annát (ÓSSC) és Szatmári Csengét (GRC) múlták felül ugyancsak döntő szettben.

 

A szombati program:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1MGsiBBOEjPNZ2jETarT-FNaC8T-wghlR6Xx8EuuvVuM/edit#gid=1880340636

A mérkőzéseket a strandroplabda.hu oldalon élőben is megtekinthetik.