MVM Ösztöndíjprogram: Berkó Lili már a felnőtt válogatottal készülhet

A leány U19-es országos bajnokság legjobb játékosának, azaz MVP-jének az MTK Budapest feladóját, Berkó Liliánát választották, aki így az egyik nyertese a 2022. évi MVM Röplabda Utánpótlás Ösztöndíj Programnak. Sorozatunk nyolcadik, utolsó részében őt mutatjuk be.

 

„Kilenc éves koromban, Székesfehérváron kezdtem el röplabdázni, Fésüs Irén volt a nevelőedzőm, akinek irányításával korábban már nyertem korosztályos bajnoki címet” – mondta el honlapunknak a játékos. – „A korosztályos válogatottba is sikerült bekerülnöm, két éve pedig az MTK játékosa vagyok, amellyel idén az ifjúsági és a junior bajnokságban is aranyérmesek lettünk.”

Lili tagja volt a 2018-ban az ifjúsági Európa-bajnokságra kijutó magyar csapatnak és még abban az évben a korosztályos MEVZA-tornán is bronzérmesek lettek. Idén pedig már tagja az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő felnőtt válogatott keretének is, és még csak nem is ő a csapat legfiatalabb játékosa, hanem Kump Aliz.
„Már az Európa Liga előtt is voltam a csapattal néhány napot, aztán Andreas Vollmer jelezte, hogy az Eb-selejtezők előtt is számítana rám. Óriási dolog volna, ha játszhatnék a felnőtt csapatban, de már az is hatalmas megtiszteltetés, hogy egyáltalán itt lehetek. Ami a további céljaimat illeti, szeretnék még sokat fejlődni az Extraligában, és ott minél jobban teljesíteni és élményeket szerezni.”

Idén az MVP-nek járó különdíjhoz az MVM Ösztöndíja is járt a játékosnak.
„Nagyon tetszett a különdíj és óriási megtiszteltetés, hogy én voltam az egyik játékos, aki megkaphattam ezt.”

Az MVM Röplabda Utánpótlás Ösztöndíjprogram idei nyertesei a négy korosztályos bajnokság legjobb leány és fiú játékosai lettek, akik az ösztöndíj összegén felül egy évre elegendő táplálékkiegészítő csomag, egy edzéskiegészítő sporteszközcsomag és egy teljeskörű sportfelszereléscsomag, továbbá egy MVM ajándékcsomag birtokosai lettek.