Nyolc között a lányok az U20-as Eb-n, ötödikek lettek Hajósék

Három strandröplabda párosunknak szurkolhattunk szombaton Európa szerte. Az izmiri U20-as Eb-n a Gubik/Vasvári kettős a negyeddöntőig jutott, csakúgy, mint az olaszországi Futures-tornán a Hajós/Stréli duó.

 

Szombaton folytatta remek szereplését Gubik Hanna és Vasvári Zsófi az U20-as strandröplabda Európa-bajnokságon. A csoportjukban a második helyen végző lányok a 16 közé kerülésért a görög Picigkoni/Gkizetti kettős ellen nyertek 2:0-ra (21:6, 21:13), majd a következő körben a csoportgyőztes cseh Pavelková testvérpárt győzték le három szettben (21:19, 15:21, 16:13), amivel bejutottak a legjobb nyolc közé.

Az elődöntőbe kerülésért a lett Konstantinova/Ébere kettős volt az ellenfelük, akik ellen 21:15-re elvesztették az első játszmát, a másodikat viszont megnyerték 21:14-re. A döntő szettben végül 15:12-re a lettek bizonyultak jobbnak, így sajnos nem sikerült a négy közé kerülés, a lányok így az 5-8. helyért folytathatják vasárnap a lengyel, a spanyol és az olasz kettős ellenében.

 

A fiúknál Dóczi Domonkos és Udvarhelyi Marcell a 16 közé kerülésért a német Lorenz/Nissen párostól kapott ki 2:0-ra (21:12, 21:16), és ezzel vasárnap a 17-21. helyért meccselnek majd egy török kettőssel.

 

*****************

 

Az 5. helyen végzett az olaszországi Ciró Marinában zajló Futures-tornán Hajós Artúr és Stréli Bence, akik szombaton a csoportgyőzelemért az olasz Windisch/Dal Corso kettős ellen nyertek két játszmában (21:17, 21?18), így automatikusan a legjobb nyolc közé kerültek, s mindössze egy győzelem választotta el őket attól, hogy a magyar strandröplabdázók közül először jussanak egy World Tour-verseny elődöntőjébe.

Ehhez a norvég Markus Molt (az olimpiai és világbajnok Anders Mol öccsét) és Nils Gunnar Ringöent kellett legyőzniük. Hihetetlenül szoros első játszma után a norvégok kerültek előnybe (19:21), a másodikban viszont már végig vezetve szerezték meg a győzelmet (15:21), így a mieinknek most sem sikerült sporttörténelmet írniuk és az 5. helyen fejezték be a versenyt.