Férfiválogatott: Keret az Eb-selejtezőkre!

Hétfőn kezdi meg a felkészülést az augusztusi Európa-bajnoki selejtezőkre a magyar férfi röplabda válogatott Budapesten. Koch Róbert szövetségi kapitány 17 tagú keretet hirdetett.

Koch Róbert szövetségi kapitány a kerethirdetéssel kapcsolatban elmondta, hogy nem sok változás lesz az Ezüst Európa-ligában szereplő kerethez képest:
Két feladóval folytatjuk a felkészülést, Mikuláss Koch Marcell a strandon tevékenykedik még ezen a nyáron. Feladóátló poszton nem számíthatok Pádár Krisztiánra, aki augusztusban már visszarepül Japánba, illetve Hubicska Patrik sem játszik az Eb-selejtezőkön térdsérülés miatt. Továbbra is részt vesz viszont a felkészülésben három fiatalabb játékos, Kecskeméti Bálint, Varga Péter és Török Zsombor, hogy szokják a magas intenzitást és a légkört.
A kapitány bízik abban, hogy az Ezüst Európa-ligát sérülés miatt kihagyó Gacs Dániel és Gergye Roland felépül az Eb-selejtezőkre.

Mivel az Európa-liga előtt a játékosok rossz fizikai és mentális állapotban, ebből következően alacsony motivációs szinttel érkeztek az edzőtáborba, ezért most egy kicsivel több pihenésre van lehetőségük, hogy regenerálódhassanak:
A tervezettnél egy héttel hosszabb szabadságot adtunk a játékosoknak, így remélhetőleg jobb fizikális és mentális állapotban kezdhetjük a felkészülést.

A felkészülés július 18-án kezdődik, és az első, Spanyolország elleni mérkőzés (augusztus 3.) előtt még lesz egy vagy két edzőmérkőzés Ciprus ellen (július 31.- augusztus 1.). A magyar válogatott Spanyolországgal, Szlovákiával és Grúziával került egy csoportba, így egyik mérkőzés sem ígérkezik könnyűnek:
A spanyolok és a szlovákok kiemelkednek a csoportból, a játékosaik Európa legjobb bajnokságaiban edződnek, ráadásul mindként csapat jóval több tétmérkőzéssel a háta mögött érkezik a selejtezőkre, mint mi, ez óriási különbség. A grúzokról pedig nem tudunk semmit, így ellenük majd csak akkor tudunk készülni, ha már láttuk legalább egy meccsüket.” – mondja az esélyekről a szövetségi kapitány, aki nem győzelmekben méri az elvárásokat: „Elsősorban az egyéni teljesítményekben várok javulást, hogy minél többen a tudásuk maximumán vagy annak közelében teljesítsenek” – tette hozzá Koch Róbert.

A magyar férfiválogatott kerete:

feladók – Keen Cameron (UVC Holding Graz), Magyar Bálint (Pénzügyőr SE) – feladók
átlók – Kovács Zoltán (Pénzügyőr SE), Pesti Marcell (Lycurgus Groningen), Varga Péter (Kecskeméti RC)
liberók – Bán Viktor (DEAC), Bozóki Bence (Fino Kaposvár), Török Zsombor (Kecskeméti RC)
centerek – Gacs Dániel (MAFC), Kholman Norbert (MÁV Előre SC), Szabó Alpár (SK Aich/Dob), Tomanóczy Bálint (Pénzügyőr SE)
szélső ütők – Blázsovics Péter (GreenPlan-VRCK), Gergye Roland (BBTS Bielsko-Biala), Horváth Kristóf (Nantes Rezé Metropole), Kecskeméti Bálint (Dunaújváros)

A magyar válogatott Eb-selejtezői:

Augusztus 3., szerda 17:00 Magyarország – Spanyolország (Riz Levente Sportcsarnok)
Augusztus 6., szombat 15:00 Grúzia – Magyarország (Tbiliszi)
Augusztus 10., szerda 18:00 Szlovákia – Magyarország (Nyitra)
Augusztus 13., szombat 18:00 Magyarország – Szlovákia (Riz Levente Sportcsarnok)
Augusztus 17., szerda 18:00 Magyarország – Grúzia (Riz Levente Sportcsarnok)
Augusztus 21., vasárnap 20:00 Spanyolország – Magyarország (Teruel)