MVM Ösztöndíjprogram: már a felnőtt válogatottba is meghívót kapott Kecskeméti Bálint

A fiú U19-es országos bajnokság legjobb játékosának, azaz MVP-jének a Dunaújvárosi SE röplabdázóját, Kecskeméti Bálintot választották, aki így az egyik nyertese a 2022. évi MVM Röplabda Utánpótlás Ösztöndíj Programnak. Sorozatunk hetedik részében őt mutatjuk be.

 

„Hét vagy 8 éves lehettem, amikor elkezdtem röplabdázni a Dunakanyar SE csapatában, mert a nővérem is elkezdett edzésekre járni. Fokozatosan barátkoztam meg a sportággal, de igazán komolyan akkor kezdtem el vele foglalkozni, amikor először meghívtak egy válogatóra a válogatottba. Ott liberóként kezdtem, voltam feladó is, aztán center, átló és a legvégén szélütő – mondta el a DSE játékosa honlapunknak. – A gimnáziumot négy éve már Dunaújvárosban kezdtem, ekkor váltottam csapatot. Ezalatt a négy év alatt sikerült egy serdülő, egy ifi és egy junior bajnoki címet szereznem, ebből az ifi és serdülő korosztályban MVP lettem. Ezek mellett legnagyobb sikeremnek az idei felnőtt válogatottban való részvételemet tartom.”

Az augusztusban 19 születésnapját ünneplő ütőjátékos az Európa Ligára kapott meghívót először Koch Róbert szövetségi kapitánytól.
„A jelenlegi célom, hogy lehetőségem nyíljon külföldre igazolni, valamint minél színvonalasabb bajnokságokban játsszak, melyek közül a csúcs Olaszország lenne.”

Idén az MVP-nek járó különdíjhoz az MVM Ösztöndíja is járt a játékosnak.
„Az ösztöndíjjal kapott táplálék kiegészítők sokat segítenek a sportolásban, de a sport kiegészítőknek még nagyobb hasznát tudom venni, és ezúton is szeretném megköszönni a támogatást.”

Az MVM Röplabda Utánpótlás Ösztöndíjprogram idei nyertesei a négy korosztályos bajnokság legjobb leány és fiú játékosai lettek, akik az ösztöndíj összegén felül egy évre elegendő táplálékkiegészítő csomag, egy edzéskiegészítő sporteszközcsomag és egy teljeskörű sportfelszereléscsomag, továbbá egy MVM ajándékcsomag birtokosai lettek.