NB I: A Dunaferr a Kecskemétet is legyőzte

Két mérkőzést játszottak le vasárnap a férfi NB I-ben, az 5–7. helyért. A Dunaferr hazai pályán győzött a Kecskemét ellen, így komoly lépést tett az ötödik helyért. 
Férfi NB I, 5-7. helyért:
HÉP-Kecskemét–MAFC-BME 3:0 (12, 18, 19)
Dunaújváros. V: Jámbor, Bodrogi.
Kecskemét: Török P., Horváth K., Szabó M., Pesti, Jánossy, Leiner. Csere: Csala (liberó), Török Sz. Vezetőedző: Gyurkó Sándor.
MAFC: Tari, Posztós, Csépke, Lesznyik, Szabó B., Farkas. Vezetőedző: Novák László.

Gyurkó Sándor (a Kecskemét vezetőedzője): – Örülök, hogy ilyen hosszú szünet után is sikeres mérkőzést tudtunk játszani. Kisebb hibáink ugyan voltak, de így is meggyőzően játszottunk, s biztos alapjátékunkkal nyertünk.
Szabó Balázs (a MAFC játékosa): – Hosszú szünet után, nagyon tartalékos csapattal léptünk pályára, de így is próbálunk helyt állni.

***************************

Dunaferr – HÉP-Kecskemét 3:1 (–14, 25, 21, 14)
Dunaújváros. V: Bodrogi, Jámbor.
Dunaferr: Kholmann, Guzmics, Hatvany Zs., Stefanovics, Móró, Szabó P. Csere: Hartyányi (liberó), Laczi, Csizmadia. Megbízott edző: Kelemen István.
Kecskemét:Török P., Horváth K., Szabó M., Pesti, Jánossy, Leiner. Csere: Csala (liberó), Török Sz. Vezetőedző: Gyurkó Sándor.

Gyurkó Sándor (a Kecskemét vezetőedzője): – Meggyőző első játszma után a másodikban érthetetlen módon megtorpantunk. Ugyan még sikerült nagy hátrányból felálltunk, de aztán a végjátékban mi húztuk a rövidebbet. A harmadikban hét pontos előnyt is el tudtunk tékozolni, a negyedikben pedig teljesen szétestünk. Sajnos kevesen voltunk, ráadásul Jánossy Bálint a harmadik szettől kezdve fájós derékkal játszott. Ezek után, ha meg akarjuk szerezni az ötödik helyet, akkor a jövő héten mindkét meccsünket meg kell nyernünk hazai pályán.
Szűcs Ákos (a Dunaferr másodedzője): – Az első szettben igyekeztünk rátalálni a saját játékunkra. Ezt végül a második szett végére sikerült, onnantól viszont már mi irányítottuk a találkozót.