MVM Ösztöndíjprogram: Fitor Patricknak pályafutása eddigi legnagyobb élménye volt az U15-ös döntő

A fiú U15-ös országos bajnokság legjobb játékosának, azaz MVP-jének a Szegedi RSE röplabdázóját, Fitor Patrickot választották, aki így az egyik nyertese a 2022. évi MVM Röplabda Utánpótlás Ösztöndíj Programnak. Sorozatunk harmadik részében őt mutatjuk be.

 

„2015-ben kezdtem el a röplabdával való ismerkedést. Az ötletet édesanyám adta, aki maga is röplabdázott – mondta el kérdésünkre Patrick. – Nagyon sokat mesélt nagyapámról és dédnagypapámról, akik többek között ezt a sportot is nagy élvezettel űzték. Innen jött az ötlet, hogy kipróbáljam én is a röplabdát. 2017. őszétől vagyok igazolt játékos a Szegedi Röplabda Sportegyesületnél, ahol nagyon sok támogatást kaptam az évek során.”

Patricknak a 2018–2019-es szezontól van versenyengedélye, azóta vesz részt az MRSZ szervezésében megrendezésre kerülő bajnoki mérkőzéseken.
„Több korosztályban is pályára léptem már. Az idei szezonban az U17-es korosztályban a másodosztályban is megnyertük csapatommal a bajnokságot. De eddig sport pályafutásom legnagyobb élménye az a hétvége volt, amikor az U15-ös döntőt játszottuk.”

A 2021-es évben pedig részt vett egy válogatón, ahol sikerült bekerülnie a fiúröplabda-válogatott keretébe és több edzőtáborban is részt vehetett.
„További céljaim, hogy a következő versenyszezonba is hasonló sikereket érjek el a csapatommal. A válogatottban is szeretnék szépen teljesíteni ezzel biztosítani a helyem a csapatban és ezért kész vagyok mindent megtenni!”

Idén az MVP-nek járó különdíjhoz az MVM Ösztöndíja is járt a játékosnak.
„Nagyon örültem az ösztöndíjcsomagnak, nagyon kellemes meglepetés volt a számomra. Az ajándékok közül legjobban a ruhák tetszettek és nagyon hasznos ajándék a táplálékkiegészítő csomag is!”

Az MVM Röplabda Utánpótlás Ösztöndíjprogram idei nyertesei a négy korosztályos bajnokság legjobb leány és fiú játékosai lettek, akik az ösztöndíj összegén felül egy évre elegendő táplálékkiegészítő csomag, egy edzéskiegészítő sporteszközcsomag és egy teljeskörű sportfelszereléscsomag, továbbá egy MVM ajándékcsomag birtokosai lettek.