MVM Ösztöndíjprogram: Radnai Lili Kaposváron folytatja

Az U17-es országos bajnokság legjobb női játékosának, azaz MVP-jének a Békéscsabai RSE négyes ütőjét, Radnai Lilit választották, aki így az egyik nyertese a 2022. évi MVM Röplabda Utánpótlás Ösztöndíj Programnak. Sorozatunk második részében őt mutatjuk be.

 

 

„Tíz évesen kezdtem el röplabdázni Békéscsabán és azóta is ott játszottam. Eddig nagyon elégedett voltam a fejlődésemmel és remélem, hogy ez a továbbiakban is töretlen lesz.”

Éppen a napokban jelentették be, hogy a játékos ikertestvérével, Lucával együtt Kaposvárra igazol.
„Személy szerint nagy fejlődési lehetőséget jelent, hogy a felnőtt csapat keretében edzhetek. Nagy kihívás, de úgy érzem, hogy ez segít majd a későbbi céljaim eléréséhez” – mondta el ezzel kapcsolatban a szélső ütő, aki természetesen tagja a korosztályos válogatottnak is. – „Az egyik fő célom természetesen, hogy a felnőtt válogatottba is bekerüljek majd, és magyar színekben Magyarországért játszhassak, ehhez még rengeteg munkára van szükségem, de mindent meg fogok tenni azért, hogy egyszer lehetőséget kapjak.”

Idén az MVP-nek járó különdíjhoz az MVM Ösztöndíja is járt a játékosnak.
„Nagy megtiszteltetés, hogy engem választottak az U17-es döntő legjobb játékosának és nagyon örülök az MVM ajándékcsomagjának, nagyon hasznos eszközök és táplálékkiegészítők vannak benne.”

Az MVM Röplabda Utánpótlás Ösztöndíjprogram idei nyertesei a négy korosztályos bajnokság legjobb leány és fiú játékosai lettek, akik az ösztöndíj összegén felül egy évre elegendő táplálékkiegészítő csomag, egy edzéskiegészítő sporteszközcsomag és egy teljeskörű sportfelszereléscsomag, továbbá egy MVM ajándékcsomag birtokosai lettek.