Strandröplabda ob, Tata: a lányoknál a bajnok, a fiúknál a csepeli győztes nyert

Befejeződött az MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság tatai fordulója. A nőknél a bajnoki címvédő Szombathelyi Szandra és Villám Lilla, a férfiaknál pedig a legutóbbi, csepeli ob-fordulón győztes Kiss Dániel és Rása Alex győzött.

 

A hölgyek elődöntőivel kezdődött a nap: elsőként Vasvári Eszter és Vasvári Zsófi (SRSE) biztosította helyét a fináléban, a csepeli fordulóban aranyérmes Divényi Zita és Réthelyi Zsófia (Kispest SE) ellenében, majd nem sokkal később az is kiderült, hogy az ob-címvédő Szombathelyi Szandra és Villám Lilla (Vasas) lesz az ellenfelük, miután legyőzték Juraszik Patríciát és a 2020-as bajnok Vecsey Fannit (Gödöllői RC).

Az erősebbik nemnél akár SRSE-s házidöntő is összejöhetett volna, de végül bronzmeccs lett belőle, mert Petik Csanádot és Udvarhelyi Mártont a csepeli győztes Kiss Dániel (Kispest SE) és Rása Alex (Pénzügyőr) győzte le, míg Dóczi Domonkos és Oláh Botond a selejtezőből a döntőig menetelő Fazekas Balázstól és Hubicska Patriktól (Penta-KSE) kapott ki.

A lányok bronzmeccsén magabiztos játékkal Juraszik és Vecsey diadalmaskodott Divényi és Réthelyi ellen, míg a fiúknál végül Dóczi és Oláh nyerte a házirangadót Petik és Udvarhelyi ellen.

A női döntőben a Vasvári testvérek kezdtek jobban, 5:2-re is vezettek, de aztán egyre többet hibáztak, a bajnok páros pedig gyorsan magára talált, 9:8-ra már Szombathelyiék vezettek és végül magabiztosan nyerték a játszmát. A forgatókönyv a második játszmában is megismétlődött: 7:3-ra is vezettek a tesók, de aztán villámgyorsan jött Villámék fordítása, s ezúttal kissé szorosabb játszmában, de ezúttal is a bajnoki címvédő páros nyert. Ami érdekesség, hogy Villám Lilla pályafutása során először tudott ob-fordulóban győzni: korábban Juraszik Patríciával (2016-ban és kétszer 2020-ban), illetve tavaly Szombathelyi Szandival háromszor is ezüstéremig jutott, így hat második hely után nyert ob-fordulót.

A férfiak fináléjában sokáig tartani tudta magát az ezen a hétvégén már hetedik mérkőzését játszó Fazekas, Hubicska páros, a játszma végére azonban Rásáék végül meg tudtak lépni, és a lendületük kitartott a második játszmában, amelyet már nagyon simán nyertek. A Kiss, Rása duó így sorozatban harmadik ob-fordulóján (tavaly és idén is Csepelen, majd most Tatán) diadalmaskodott, míg Fazekas és Hubicska a tavalyi gyenesdiási torna után másodszor szerzett ezüstérmet.

Az U16-os fiúk versenyét a Mihálovits Pál, Pál Kedves Patrik (Pénzügyőr) nyerte Bánki Bercel (Beach Sport) és Frányó Zalán (SRSE), illetve Pongrácz Vince és Szűts Gergely (SRSE) előtt.

Folytatás két hét múlva (július 8-10.) Abádszalókon.

Eredmények ITT!