Strandröplabda ob, Tata: selejtezőből jutottak az elődöntőbe a fiúknál

Lezajlott a második nap az MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság tatai fordulójában, amelyen kialakult az elődöntők párosítása.

 

A férfiaknál az első helyen kiemelt, a tavalyi U20-as Eb-n negyedi, és ob-ezüstérmes Mikuláss Koch Marcell és Szabó Vilmos kiesése jelentette a legnagyobb meglepetést, akiket az Oláh Botond, Dóczi Domonkos (SRSE) kettős búcsúztatott a negyeddöntőben. Nekik elvileg csak az elődöntőben kellett volna találkozniuk, azonban utóbbiak az első meccsükön kikaptak a selejtezőből érkező, tavaly Gyenesdiáson ezüstérmes Fazekas Balázs, Hubicska Patrik (Penta-KSE) párostól, akik ugyancsak bemeneteltek az elődöntőbe, ahol majd jöhet a visszavágó Dócziékkal. A másik ágon a csepeli győztes Kiss Dániel (Kispest SE), Rása Alex (Pénzügyőr SE) és a harmadik helyen kiemelt Petik Csanád, Udvarhelyi Márton (SRSE) duók lesznek majd érdekeltek vasárnap délelőtt.

A hölgyeknél az első igazán említésre méltó esemény a szabadkártyás bolgár páros búcsúja volt, amely mindkét csoportmeccsét elveszítette. Az első négy kiemelt közül három is hibátlan mérleggel jutott be az elődöntőbe, ahol az ob-címvédő Szombathelyi Szandra és Villám Lilla (Vasas) Juraszik Patríciával és a 2020-as bajnok Vecsey Fannival (Gödöllői RC) méri majd össze az erejét, míg Vasvári Eszter és Vasvári Zsófi (SRSE) ellenfele a harmadik kiemelt Gubik, Hajós kettőst búcsúztató csepeli aranyérmes Divényi Zita és Réthelyi Zsófia (Kispest SE) lesz majd.

A női elődöntők 9-kor, a férfiaké 10 órakor kezdődik, a női bronzmeccset 11-kor a férfit 12-kor rendezik. A mérkőzéseket az alábbi linken lehet élőben követni:
https://strandroplabda.hu/strandroplabda-stream/

A 14 órakor rajtoló női és a 15-kor induló férfi finálét az M4 Sport+ (Duna World) televízió közvetíti élőben.

(Fotó: Szabó-Jilek Ádám)