Strandröplabda ob, Tata: 28-ból a 29. is főtáblás lett a nőknél

A lányok U14-es versenyével és a felnőtt selejtezőkkel megkezdődött az MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság második, tatai fordulója. A hölgyeknél több meglepetés is született, az uraknál viszont nagyjából a papírforma jött be.

 

Az erősebbik nemnél a selejtező első, harmadik és negyedik kiemeltje nyerte meg mindkét pénteki meccsét, s jutott ezzel a főtáblára, azaz a tavalyi gyenesdiási döntős Fazekas Balázs és Hubicska Patrik (Penta-KSE), a Dóra Bence, Dóra Levente (Penta-KSE) és a Frányó Csanád, Éliás Balázs (Strandröplabdázásért SE), míg a negyedik kvótát megszerző tizedik kiemelt is csak látszólag meglepetés, mert azt nem más, mint a teremválogatott két tagja, a 2019-es bajnok Bán Viktor, illetve Kovács Zoltán (Pénzügyőr SE) vitte el.

A nőknél a főtábláról a bolgár páros szabadkártyája miatt lemaradó Bálint Melinda és Gubicza Laura (Ball Sport Club) végül a selejtezőből is kiharcolta a feljutást, azonban ehhez a 2020-as országos bajnok Vaida Beátát és az U18-as címvédő Bútor Annát kellett búcsúztatniuk óriási csatában. Bejutott még a főtáblára a harmadik kiemelt Chován Ágnes (Gödöllői RC) és Kovács Katalin (Strandröplabdázásért SE), a csepeli fordulóban szerencsés vesztesként főtáblára jutó Breuer Mirtill (Gödöllői RC) és Varga Kinga (Beach Sport), illetve a Csepelen főtáblára jutó, de onnan visszalépő Háfra Dominika és Szabó Anna (Gödöllői RC) is.

Volt még egy változás a főtáblán, miután Harmat Borbála sajnálatos sérülése miatt vissza kellett lépniük Győri Pannival. A helyükre azonban ezúttal nem a selejtező legjobb vesztese, hanem a versenykiírás értelmében az első számú tartalék, azaz a nevezési lista 29. helyezettje, Farkas Izabella és Tóth Dorina, a Penta-KSE két 16 éves versenyzője került a főtáblán a B-csoport harmadik pozíciójába.

Az U14-es lányok versenyét Honti-Majoros Kármen és Pádár Réka (Strandsport SE) nyerte Tóth Laura és Veres-Marincsák Panna (Penta-KSE), illetve Szalay Rita, valamint Tamás Anna (ÓSSC) előtt.

A főtábla lebonyolítását IDE KATTINTVA találhatják meg!

A főtábla szombati mérkőzéseit ezen a linken nézhetik élőben:
https://strandroplabda.hu/strandroplabda-stream/