Férfi EL: a bronzéremért játszhatunk vasárnap

Nem sikerült a bravúr: a magyar férfi röplabda-válogatott vereséget szenvedett a férfi Ezüst Európa Liga elődöntőjében Romániától, így vasárnap 16 órakor a bronzéremért küzdhet majd Észak-Macedóniával.

 

Bár az első pontot a románok szerezték, a mieink gyorsan fordítottak, s ezt követően fej fej mellett haladt a két csapat. A szett közepén aztán kettővel is megléptek szomszédjaink, amikor Koch Róbert időt is kért, de Rata ászával tovább nőtt a különbség. Sajnos Peta nyitásaival sem tudtunk mit kezdeni, így 18:13-nál már öt pont volt a románok előnye. Szerencsére ekkor sikerült újítani, és amikor Horváth Kristóf blokkolás közben véletlenül Butnaru fejére tolta a labdát, két pontra zárkóztunk vissza és jött is az időkérés. Blázsovics Péter ászával viszont már 18:19 volt az állás, azonban egyenlítés helyett megint két román pont következett és sajnos már nem volt megállás. Végül öt játszmalabdájuk lett, amiből a másodikat sikerült is kihasználniuk (20:25).

A második játszma is szorosan indult, de aztán 7:7 után a mezőny legalacsonyabb játékosa, Keen Cameron osztott ki egy blokkot és villámgyorsan három ponttal is elhúztak a mieink. 14:14 után azonban már a románok vezettek, de szerencsére ellépniük ekkor még nem sikerült. A végjátékhoz érve viszont sorozatban öt pontot is szereztek a szomszédok, és ennek köszönhetően hat szettlabdájuk lett. Horváth Kristóf az elsőt hárította, de a másodikat megint értékesíteni tudták (19:25).

A románok lendülete a harmadik játszma elején is megmaradt, sajnos a mieink nyitásfogadása ekkor hagyott némi kívánnivalót maga után, ráadásul az ellenfél parádés mentéseket mutatott be. 0:4-nél szereztük az első pontunkat, 1:6-nál pedig jött az első időkérés is. Pádár ászával még sikerült visszajönni 4:7-re, de aztán megint öt román pont következett. Blázsovics ászával és egy széles román ütéssel sikerült megint három pontra visszakapaszkodni, sőt, 18:20-nál már elérhető közelségben volt az ellenfél. Ennél közelebb azonban nem sikerült jutni, sőt Bartha ászával aztán négy meccslabdája is volt a román válogatottnak, s a román játékos újabb fogadhatatlan nyitásával le is zárult a mérkőzés (20:25).

 

Férfi Ezüst Európa Liga-elődöntő:
Magyarország–Románia
0:3 (–20,–19, –20)
Budapest, Tüskecsarnok, 800 néző. V: Balandzsics (szerb), Rajkovic (horvát).
MAGYARORSZÁG: Blázsovics 12, Szabó A. 5, Pádár 10, Horváth K. 8, Tomanóczy 3, Keen 2. Csere: Bán, Török Zs. (liberók), Pesti 5, Magyar, Hubicska. Szövetségi kapitány: Koch Róbert.
ROMÁNIA: Calin 5, C. Bartha 4, Aciobanitei 6, Butnaru 8, Rata 10, Peta 14. Csere: Kántor (liberó), Bala 10, Balean, Vologa. Szövetségi kapitány: Sergiu Stancu.
Edzői értékelés
Koch Róbert: – Nem az a baj, hogy kikaptunk, mert valahol ez a realitás, hanem hogy játékban nem tudtuk azt nyújtani, amit szerettem volna. Azt már korábban is elmondtam, hogy egy ilyen szintű csapat legyőzéséhez legalább két extra teljesítményre lett volna szükség, azonban ez most elmaradt. Holnap biztosan jobb meccset tudunk majd játszani, és bízom is a győzelemben, ráadásul jobb egy nyertes meccsel zárni egy sorozatot, mint egy vesztessel.

A további program:
Június 19. vasárnap, 16:00 Magyarország–Észak-Macedónia (bronzmérkőzés); Tv: M4 Sport+
Június 19. vasárnap, 19:00 Finnország–Románia (döntő); Tv: m4sport.hu