Épül az új csapat Békéscsabán

Békéscsabán elkezdődött a csapat építése a 2022/23-as szezonra: a Swietelsky-Békéscsaba sajtótájékoztató keretén belül mutatta be a klub két új igazolását, Pintér Andreát és a török Ceyda Aktas-t.

Szezonértékelő és egyben szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott a Swietelsky-Békéscsaba, amelyen Nagy Attila utánpótlás-vezetőedző és Tóth Gábor, a felnőtt csapat vezetőedzője értékelték a mögöttünk hagyott szezont, amely sok szempontból sikeresnek volt mondható: újra megtelt szurkolókkal az aréna, a klub számos utánpótlás országos bajnoki döntőt rendezhetett, de Nagy Attila kiemelte azt is, hogy több játékosa már a felnőtt csapat ajtaján kopogtat, sőt néhányan már be is mutatkoztak a nagyok között. Tóth Gáborban maradt hiányérzet az elveszített bajnoki döntő miatt, de elégedett volt a csapat és a stáb elvégezte munkájával.

Elmondta azt is, hogy már nagy erőkkel készülnek az új szezonra: „Ennél a klubnál mindig magasak az elvárások, dolgozunk, hogy a következő idényben még jobb eredményeket érjünk el, hazai fronton és a nemzetközi kupában egyaránt.”  A vezetőedző szavait megerősítette Baran Ádám klubelnök is: „Mindig magasra tesszük a mércét, azon túl, hogy a legfényesebb éremért kívánunk küzdeni a hazai sorozatokban, egy jó mentalitású, szerethető csapatot építünk, amely kivívja majd a szimpatizánsok respektjét, bizalmát. Az előző hetek, hónapok során rengeteget dolgoztunk, hogy a klub háttere még stabilabb legyen, illetve a játékoskeret kialakításán.”

A játékoskeret pedig alakul: a héten jelentették be Bagyinka Fanni és Bodnár Dorottya szerződéshosszabbítását, most pedig két új játékost prezentáltak: Békéscsabára igazolt Pintér Andrea, aki sajtótájékoztatón elmondta, hogy elnyerte tetszését a Swietelsky-Békéscsabánál folyó munka, a szakmai stáb és a menedzsment által felvázolt vízió, így örömmel írt alá.

Mellette bemutatták az első külföldi érkezőt is: a nyitásfogadó ütőként bevethető török Ceyda Aktas videoüzenetet küldött, amelyben köszöntötte a sajtótájékoztató résztvevőit. A komoly nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező korábbi török utánpótlás válogatott játékos a görög Thetis együttesétől érkezik Békéscsabára.

Forrás és fotó: brse.hu