U22-es strandröplabda Eb: ezúttal nem volt szerencsénk…

Befejeződött Hollandiában az U22-es strandröplabda Európa-bajnokság, amelyen ezúttal mindkét magyar kettősnek meg kellett elégednie a 25. hellyel.

 

Az eleve tudott volt, hogy a két éve az U20-as Eb-n ötödik, a tavalyi U21-es vb-n pedig kilencedik Vasvári Eszter és Vasvári Zsófi (SRSE) nagyon nehéz csoportba került, hiszen a későbbi ezüstérmes dán, illetve az 5. spanyol párossal, valamint az ugyancsak nagyon erős németekkel kerültek egy csoportba. A lányoknak így is sikerült egy meccset nyerniük a spanyolok ellen, de az erőviszonyok annyira kiegyenlítettek voltak, hogy a körbeverések miatt még ez is kevés volt a továbbjutáshoz. A lányoknak ezúttal maradt egy alsóházi mérkőzés, ahol a bosnyák kettős legyőzése nem okozott problémát, így a 25. helyen végeztek.

A tavalyi U20-as Európa-bajnokságon negyedik, s ezzel minden idők eddigi legjobb magyar Eb-helyezését elérő Mikuláss Koch Marcell (SRSE), illetve Szabó Vilmos (Pénzügyőr) esetében más volt a probléma. A fiúk tavaly több mint egy hónapon keresztül készülhettek együtt a kontinenstornára, amelynek meg is lett az eredménye. Mivel azonban mindketten játszanak teremben is, így az Eb korai időpontja miatt ezúttal nem volt idejük ilyen hosszú felkészülésre. Az Eb rajtja előtt egy héttel Mikuláss Koch Marci még a felnőtt teremválogatottal szerepelt Finnországban, s bár a srácok a csepeli ob-fordulón már a harmadik helyig jutottak, az Eb-n végül mindhárom csoportmeccsüket elvesztették. Nekik is maradt az alsóház, ahol szlovák ellenfelüket egy sima és egy szoros játszmában legyőzve végeztek végül a 25. helyen.

Ami a végeredményt illeti, a fiúknál svéd arany, lett ezüst és osztrák (velük éppen egy csoportban szerepeltek a mieink) bronzérem született, míg a lányoknál a spanyol első csapat legyőzte a dánokat a fináléban, míg a korosztályos világ- és Európa-bajnok ukrán kettős a dobogó harmadik helyére szorult.