Meszlényi és Soós ezüstje Prágából

Két férfi strandröplabda-párosunk próbált szerencsét a szombati, prágai Mesterversenyen. A mindkét duó a várakozáson felül teljesített, s a tavalyi bajnok Meszlényi Tamás és Soós Izsák egészen a döntőig jutott. A Kispest SE és a Gödöllői RC párosa a finálét sérülés miatt kénytelen volt feladni.

Szombat reggel hármas csoportokba sorsoltak a versenyzőket, s a mieink mindjárt az első körben pályára is leptek. Soós Izsák és Meszlényi Tamás 2:0-ra diadalmaskodott a Petr Sixta, Frantisek Knobloch duó felett (26, 12), de a szárnyait bontogató 17 éves Oláh Botond és Benkő Balázs is győzelemmel kezdett az esélyesebb Martin Pihera, Vasek Bercik alakulattal szemben (2:0; 18, 16) aranyban.

A csoportok második meccsei nem sikerültek ilyen jól, hisz Meszesék 1:0-ás vezetésről és a következő szett szoros végjátéka után (23:21) kikaptak 2:1-re a londoni olimpiát is megjárt Petr Beneséktől (18, -21, -6). Botiék egy erősebb fizikumú párostól szenvedtek 2:0 arányú vereséget, akiket talán túlzottan tiszteltek. Kevesebb kifutás volt védekezésben, több rosszkor jött hiba nyitásban. Így Martin Sramek és Tomas Pala örülhetett (9, 17). Igaz, nem sokáig, mert a tőlünk vereséget szenvedő Bercikék legyőzték őket, és ami sajnálatos, így Benkőék szorultak a csoport harmadik helyére!

Ez nem keserítette el őket, mert a nyolcba jutásért legyőzték Vit Benest és Adam Stoceket 2:0-ra (9, 13), ám a négybe már nem juthattak, hisz az olimpikon Petr Benes az útjukba állt. Soósek a legjobb csoportmásodikak lettek, ezzel a nyolcba automatikusan bekerültek, ahol a nagyon jó erőkből álló Mira Svoboda, Michal Studnieny állt szembe velük. Izsákék a kezdeti nehézségek után határozott játékkal győzni tudtak 2:1-re (-21, 15, 12).

Ezzel a győzelemmel elérhető távolságba került a döntő, hisz a Botiék által egyszer már legyőzött Pihera-Bercik alakulat kúszott be a másik ágon nagyszerű játékkal. Nem könnyen, de sikerült ezt is megnyerni, nagy mélységből felállva, ami igazan megmutatja az egység tartását, elszántságát (15, -15, 11). Sajnos a döntőt már fel kellett adják, hisz Meszes csuklósérülést szenvedett. Így a csehek ikonja, Petr Benes újra felért a csúcsra társával, Myslivecek Marcellel.

Reméljük, vasárnap Meszesék újra harcba tudnak állni a cseh extraligában. Itt, egy héttel korábban, a nők fordulóján Dénesi Brigitta és Győri Panni csoportját és a negyeddöntőt is megnyerve egészen az elődöntőig jutott, s végül negyedik lett.
(Buday Balázs)