Strandröplabda ob: idén is Kiss és Rása nyert Csepelen, Divényi és Réthelyi először győzött

Befejeződött az MKB-Pannónia Országos Strandröplabda Bajnokság első fordulója: amíg a nőknél magabiztosan győzött a Divényi Zita és Réthelyi Zsófia, addig a férfiaknál 0:1-ről fordítva diadalmaskodott és megnyerte az év első fordulóját az alig két hete együtt edző Kiss Dániel, Rása Alex páros.

 

A nők elődöntőjével kezdődőtt a vasárnapi program. A kispesti Divényi Zita, Réthelyi Zsófia páros szorosabb első szett után (21:16) vezetett a Szabó Dorottya, Honti-Majoros Chiara (Strandsport SE) kettős ellen, a folytatásban pedig magabiztosan diadalmaskodtak (21:14), így elsőként a korábbi ob-bronzérmes Divényi, Réthelyi páros jutott pályafutása első döntőjébe.

Az 1-es pályán a Mester Orsolya, Széles-Neizer Lili (Gödöllői RC) nem tudta két játszmában kiharcolni a fináléba jutást a Czene Adrienn, Hackl Szilvia (Ball SC) ellen. Utóbbiak szereztek vezetést (21:10), majd gödöllőiek egyenlítettek (14:21), a döntő szettben pedig a hullámzó játékból a 2019-es csepeli döntős tudott előbb kikeveredni (15:10), így a másik ágon a Czene, Hackl duó lett a kispesti páros ellenfele.

A férfiak 10 órakor kezdtek, és ismét a 3-as pálya hozta a rövidebb összecsapást. A tavalyi ob-negyedik és tavaly Tatán döntőt játszó Papp Mátyás, Soós Izsák (Ball SC) kettős két szoros szettben (21:18, 21:17) legyőzte a Benkő Balázs, Ghazal Jamil (SRSE) párosát, így a 3. kiemelt duó jutott elsőként a döntőbe.

Az 1-es pályán a tavalyi ob-elődöntő ismétlődött meg, hiszen az első kiemelt, U20-as Eb 4. Szabó Vilmos (Pénzügyőr), Mikuláss-Koch Marcell (SRSE) duó mérkőzött meg a Kiss Dániel (Kispest SE), Rása Alex (Pénzügyőr) párosával. Egy évvel ezelőtt előbbiek győztek, ezúttal azonban nagy csatában, döntő szettben 10:13-ról fordítva a Kiss, Rása kettős diadalmaskodott, így ők léptek homokra a délutáni döntőben a Papp és Soós duó ellen.

A női bronzmérkőzés nagyszerű, látványos csatát hozott. Az első szettet Mester Orsolya, Széles-Neizer Lili páros nyerte (18:21), amely a második játszmában le is zárhatta volna a találkozót, hiszen három mérkőzéslabdája is volt, azonban sikerült mindegyiket hárítani a Szabó Dorottya, Honti-Majoros Chiara duónak (26:24), amely a döntő felvonásban magához ragadta a kezdeményezést és végül megszerezte a bronzérmet (15:8).

A férfiaknál az első kiemelt, a jövő heti U22-es Eb-re készülő Szabó, Mikuláss-Koch kettősnek hátrányból kellett felállnia a Benkő, Ghazal duó ellen – sikerült nekik, így hárompontos előnnyel megnyerte az első felvonást (21:18). A folytatás sem hozott gyengébb játékot, kiélezett labdameneteket láthattak a nézők az 1-es pályán. Végül ismét az első kiemelt duó ragadta magához a kezdeményezést, amelyet a szett második felében sem tudott utolérni az SRSE párosa (21:17), így Szabó Vilmos és Mikuláss-Koch Marcell felállhat a dobogó legalsó fokára.

A nők kezdték meg először a döntők sorát a délután tűző napsütésben. A Divényi, Réthelyi páros hárompontos előnyt dolgozott ki a mérkőzés első játékrészében, amit végig tartott, a szett végére tovább növelte és az első játszmalabdát egy ásszal értékesítette (21:15). A második felvonás már szorosabb volt, fej fej mellett haladtak párosok, végül Czene és Hackl kettős dolgozott ki nagyobb előnyt, azonban ellenfelük fordított és meglépett három ponttal. Az előnyt nem adták el, a második meccslabdájukat értékesítették (21:17) és megnyerték az ob első fordulóját.

A férfi finálé szorosan indult, előbb a Ball SC játékosai, a Papp és a 2015 bajnok Soós páros tudott kétpontos előnyt kidolgozni. A tavalyi csepeli győztes Kiss, Rása kettős kiegyenlített, majd sokáig ismét fej fej melletti csata folyt a homokon, majd 16:13-ra megléptek ismét Soósék és megnyerték az első szettet (18:21). A folytatásban a 2019-ben bajnok Kiss, valamint Rása ragadta magához a kezdeményezést, a korán kidolgozott hárompontos előny kitartott a játszma végéig (21:16), így következhetett a döntő szett. 5:1-gyel kezdett a harmadik kiemelt Papp Mátyás, Soós Izsák duó, azonban sikerült ellenfelüknek fordítania 8:6-ra és innen már nem adták ki az előnyt a kezükből, a második mérkőzéslabdájukat értékesítve pedig megnyerték a csepeli ob-fordulót (15:10).

Folytatás három hét múlva Tatán.