Strandröplabda ob: meglepetések a nőknél, papírforma a férfiaknál

A főtábla küzdelmeivel folytatódott az MKB-Strandröplabda Országos Bajnokság csepeli fordulója, ahol kialakult az elődöntők párosítása.

 

Óriásit borult a papírforma a nők versenyében, hiszen az első négy kiemelt közül mindössze a harmadik Honti-Majoros Chiara, Szabó Dorka (Strandsport SE) jutott be az elődöntőbe (egyedüli veretlenként), akiknek a korábbi ob-bronzérmes Divényi Zita, Réthelyi Zsófia (Kispest SE) lesz majd az ellenfele a fináléba kerülésért, míg a másik ágon Czene Adrienn és Hackl Szilvia (Ball Sport Club), illetve Mester Orsolya és Széles-Neizer Lili (Gödöllői RC) csap majd össze reggel 9 órakor. Közülük eddig csak Szabó nyert ob-fordulót (2015-ben és 2019-ben), míg Czene és Hackl játszott már döntőt (2019-ben, éppen itt Csepelen).

A fiúknál jobban érvényesült a papírforma, hiszen itt csak a negyedik kiemelt bukott el idő előtt. A hét közepén még a teremválogatottal Finnországban szereplő éllovas Mikuláss-Koch Marcell (SRSE) és Szabó Vilmos (Pénzügyőr), a 2. kiemelt Kiss Dániellel (Kispest SE) és Rása Alex-szel (Pénzügyőr) mérkőzik majd meg egymással (ez lesz a tavalyi ob-elődöntő visszavágója, akkor előbbiek győztek), míg a másik ágon a 3. kiemelt Papp Mátyás és Soós Izsák (Ball Sport Club) Benkő Balázzsal és Ghazal Jamillal (Strandröplabdázásért SE) méri össze erejét 10 órától.

A női döntőt 14 órától, a férfit 15-től rendezik, s e két találkozót az M4 Sport+ közvetíti.