Szombaton sikerült visszavágnunk a svédeknek

Második mérkőzését játszotta le férfi válogatottunk a svédországi túráján. A pénteki vereséget követően szombaton a mieink 3:2-re győztek, s csapatunk csaknem két éves szünet után nyert újra mérkőzést.

Svédország – Magyarország 2:3 (22, –24, 24, –25, –11)
Felkészülési mérkőzés, Örebro (Svédország).
Magyarország: Dávid Cs. 9, Juhász 5, Bohnicsek 5, Gebhardt N. 16, Rása 14, Kecskeméti. Csere: Pápai, Gebhardt Á (liberók), Dávid Z. 6, Török 3, Bozóki 3, Banai 5, Szabó A. 9. Szövetségi kapitány: Juan Manuel Barrial.

A kapitány ezúttal több variációt is kipróbált, Magyar Bálint és Nagy József kivételével mindenki játéklehetőséghez jutott. Ezen a napon jobban ment már a mieinknek a nyitásfogadás (bár több bosszantó, hárítható ászt így is kapott csapatunk) és a támadás is – tájékoztatta honlapunkat a találkozóról Veres Péter csapatvezető.

A válogatott legutóbb 2015 május 15-én nyert mérkőzést, az Alba Regia Gálán, Azerbajdzsán ellen. Azóta kilenc találkozón nem volt sikerélménye a mieinknek, ennek a csaknem két éves sorozatnak került pont a végére.

Juan Manuel Barrial: – Meg vagyok elégedve a látottakkal, de leginkább Gebhardt Norbert teljesítménye tetszett. Ma sokkal jobban játszottunk, mint tegnap, de ez a túra számomra igazából még csak egy felmérő.

A két válogatott vasárnap 19 órakor újra összecsap majd Linköpingben.