Kialakult a főtábla Csepelen – Vasváriék csoportgyőztesek a MEVZA-n

Az U16-os lányok tornájával és a felnőtt selejtezőkkel megkezdődött az MKB-Strandröplabda Országos Bajnokság csepeli fordulója. Eközben felnőtt MEVZA-torna is zajlik az ausztriai Innsbruckban, ahol négy magyar páros is érdekelt volt.

 

Az U16-os lányok küzdelmeit Breuer Mirtill (Gödöllői RC) és Strébl Noémi (BVSC-Zugló) nyerte, miután egész nap játszmát sem veszítve, a fináléban az egyaránt 2010-es születésű Dibusz Viktóriát és Sánta Laurát (Vasas) legyőzve. A bronzérem a Márkus Nóra (Beach Sport), Tóth Petra (Strandsport SE) párosé lesz, miután a döntő játszmában múlták felül a Lengyel-Polonkay Stefánia (Strandröplabdázásért SE), Vadócz Mira (Kispest SE) kettőst.

Ami a női selejtezőt illeti, itt a Kristóf Dóra, Windisch Kinga (Gödöllői RC), a Chován Ágnes, Gracza-Sóti Fanni (Gödöllői RC), a Beck Dominika, Szabó Anna (Gödöllői RC) és a Kardos-Nagy Szabina (MAFC), Lutter Liza (Gödöllői RC) párosok kvalifikálták magukat a 16-os főtáblára, míg a férfiaknál a Szabó Zoltán (Ball Sport Club), Tompa Dávid (Gödöllői RC), a Dóra Bence, Dóra Levente (Penta-KSE), az Éliás Balázs, Frányó Csanád (Strandröplabdázásért SE) és a Gombis Máté, Oláh Gergely (Ball Sport Club) kettősök jártak sikerrel.

A főtábla mérkőzéseit erre a linkre kattintva nézhetik élőben szombaton 9 órától. A programot IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

Ezen a hétvégén Innsbruckban felnőtt MEVZA-tornát rendeznek, ahol négy magyar páros is szerencsét próbált. Közülük a Vasvári testvérek, Eszter és Zsófi (Strandröplabdázásért SE) jártak sikerrel, akik osztrák és ciprusi ellenfelüket is legyőzve megnyerték csoportjukat, s a szombati negyeddöntőben egy szlovák–osztrák párharc győztesével találkoznak (a tervek szerint 14 órakor). A bajnoki címvédő Szombathelyi Szandra, Villám Lilla (Vasas) kettős szlovák és cseh riválisától is vereséget szenvedett, s így a 13. helyen zárt, csakúgy, mint a férfiaknál a háromszoros ob-győztes Hajós Artúr és Stréli Bence (Strandröplabdázásért SE), akik két osztrák ellenféllel szemben maradtak alul, míg Dóczi Domonkos és Oláh Botond (Strandröplabdázásért SE) osztrák és cseh ellenféltől kaptak ki.

Élő közvetítés a MEVZA-tornáról ITT!