Sok újdonság vár mindenkit a strandröplabda ob-n

Pénteken kezdődik Csepelen a négy fordulóból és a döntőből álló MKB-Strandröplabda Országos Bajnokság. Ez alkalomból tartott sajtótájékoztatót a Margitszigeten a Magyar Röplabda Szövetség és az eseményt szervező Sportmarketing Ügynökség.

 

Utóbbi képviseletében Szalay Balázs, az ob-sorozat promótere elmondta, hogy idén egy szurkolói bázis kiépítése az agyik fő feladat, ezért például minden fordulóban ajándékokkal, pólókkal és sapkákkal kedveskednek, illetve a felnőtteket Paulaner sörrel, a gyerekeket pedig ingyen fagylalttal várják majd.

A mérkőzéseket három pályán is online közvetítik élőben a hunvolley.tv és a strandroplabda.hu honlapokon, a vasárnap 14 órakor kezdődő döntőket pedig az M4 Sport tűzi a műsorára.
„Az elmúlt évekhez hasonlóan minden fordulóban egymillió forintos összdíjazás lesz, és egyedi érmekkel is készülünk” – válaszolta az MTI kérdésére Szalay Balázs.

A Magyar Röplabda Szövetség főtitkára, Ludvig Zsolt, hogy sikerült visszatérni a járvány előtti szintre, és idén újra négy mesterversenyt tudnak rendezni a Lupa-tavi finálé előtt. Ezek közül Abádszalók új helyszínként csatlakozik a sorozathoz, ahol a pályák közvetlenül a vízparton vannak, így ott is, hangulatos, jó versenyt várnak.
„A tavalyi évhez hasonlóan idén is világranglista-pontokat lehet szerezni az országos bajnokság fordulóin, amelyet a külföldiek előtt is megnyitottunk. Vannak is már határon túli érdeklődők, abban bízunk, hogy az ő részvételük tovább növeli a színvonalat.”

Ludvig Zsolt a szakág fejlődésével kapcsolatban arra is kitért, hogy a magyar válogatott játékosai felnőtt, valamint utánpótlásszinten is évről évre jobb eredményeket érnek el – tavaly U20-as Eb-negyedik, illetve U21-es vb 9. helyezést is szereztek versenyzőink –, és szeretnének idén még egy lépcsőfokot feljebb lépni. Éppen ezért több kiemelt párost is támogatnak, akik így a korábbinál jobb körülmények között és hosszabban tudnak felkészülni a nyári tornákra.
„A célunk, hogy megrendezzük a jövő évi Kontinentális Kupát, amelyen már korábban is sikerrel szerepeltek a magyar párosok. A rövid-, valamint középtávú cél pedig az, hogy magyar páros kijusson az Európa-bajnokságra.”
Az országos bajnokság augusztus 7-i döntője után idén is lesz nemzetközi viadal a Lupa-tónál, az átalakított nemzetközi versenyrendszer szerint Futures Pro Tour-tornának és korosztályos MEVZA-tornának ad majd otthont a budakalászi helyszín.

A versenyzők képviseletében a 2019-ben bajnok, tavaly bronzérmes – tavaly és idén a Pénzügyőr teremcsapatával aranyérmes – Kiss Dániel elmondta, még csak másfél hete kezdték el a felkészülést párjával, Rása Alexszel és új edzőjükkel, Takács Gergellyel.
„Az első forduló csak a felkészülésünk első állomása lesz. Az idény végén szeretnénk döntőbe jutni, és ott reméljük, a címvédő Hajós Artúréknak egy kicsit rosszabb napjuk lesz.”

A háromszoros strandröplabda-ob-ezüstérmes, az Exatlon Hungaryból is jól ismert Szabó Dorka is csak májusban kezdte meg az edzéseket, régi-új edzőjével, Rácz Lászlóval és új, fiatal partnerével, Honti-Majoros Chiarával. Ezért – bár a múlt hétvégi főpróba jól sikerült, hiszen harmadik helyen végeztek –, most még nem várnak kiugró eredményt, de a fináléban az éremszerzést célozzák meg.

 

Az MKB-Strandröplabda Országos Bajnokság programja:
június 3-5.: 1. mesterverseny, Csepel
június 24-26.: 2. mesterverseny, Tata
július 8-10.: 3. mesterverseny, Abádszalók
július 22-24.: 4. mesterverseny, Gyenesdiás
augusztus 6-7.: döntő, Lupa-tó