Szabadkikötő-Friends Cup: jól sikerült a csepeli ob-forduló főpróbája

Péntektől vasárnapig zajlik majd az MKB-Strandröplabda Országos Bajnokság első fordulóját Csepelen, s a verseny helyszínén tartották meg ennek főpróbáját, a Szabadkikötő-Friends Cup B-kategóriás torna keretében.

 

Egy héttel az OB rajt előtt, az első OB forduló helyszínén Csepelen tartott pontszerző versenyt a Strandröplabdázásért Sportegyesület.

Az OB közelsége, a lebonyolítási rendszer, a felkészülési lehetőség sok párosnak csábító volt. 25 női és 23 férfi páros mérte össze tudását. A verseny színvonalát/rangját mutatta, hogy női és férfi kategóriában is sokan képviselték magukat a ranglista első feléből!

A győzelmet a férfiaknál a szeptemberi egyetemi világbajnokságra készülő Papp Mátyás (Ball Sport Club) és Petik Csanád (SRSE) nyerte, mégpedig két ob-ezüstérmes, Oláh Botond (SRSE) és Szabó Vilmos (Pénzügyőr SE) ellen. A bronzérem az SRSE Gymnasiadét megjárt, s ott 5. helyen végzett párosának, Tari Bencének és Veress Ákosnak a nyakába került.

A nőknél a 2020-as országos bajnok Vecsey Fanni és a sokszoros korosztályos ob-győztes Juraszik Patrícia (Gödöllői RC) nyerte a döntőt a tavalyi ob-ezüstérmes Szabó Adrienn és új párja Villám Csenge (Penta-KSE) ellen, míg a harmadik az év első felében az Exatlont megjárt korábban két ob-fordulót is nyerő Szabó Dorka (ÓSSC), illetve a fiatal Honti-Majoros Chiara (Strandsport SE) lett.

Az értékes ranglista pontok mellett, tökéletes felkészülési lehetőség volt a párosoknak, hiszen tényleges mérkőzés terheléssel mérhették fel, hol tartanak a szezon nyitány előtt.

 

Eredmények, női párosok:
1. Juraszik Patrícia, Vecsey Fanni (Gödöllői RC)
2. Szabó Adrienn, Villám Csenge (Penta-KSE)
3. Szabó Dorottya, Honti-Majoros Chiara (ÓSSC, Strandsport Sportegyesület)
4. Kun Stefánia, Réthelyi Orsolya (SRSE, Kispest SE)

Férfi párosok:
1. Papp Mátyás, Petik Csanád (Ball Sport Club, SRSE)
2. Oláh Botond, Szabó Vilmos (SRSE, Pénzügyőr SE)
3. Tari Bence, Veress Ákos (SRSE)
4. Polgár Levente, Sándor Bence (SRSE, Pénzügyőr SE)