Extraliga – átigazolási körkép

Javában zajlik az átigazolási szezon, sorra jelentik be az Extraliga klubjai a maradókat és távozókat. Összeszedtük, hogy az elmúlt időszakban mi történt a játékospiacon.

Női Extraliga:

Egyelőre nincs nagy jövés-menés a bajnok Vasas Óbudánál: öt év után elköszönt a csapattól Maria Zernovic, aki kézilabdázó férjét követve Svájcba igazolt. Kalicanin Sanja és Takács Doroti pedig befejezték profi pályafutásukat.

Átalakulóban van a Swietelsky-Békéscsaba játékoskerete, ugyanis hat játékos a távozás mellett döntött: a klub nem tartott igényt Anastasiia Kornienko, Ema Strunjak és Salla Karhu további szolgálataira, Sara Klisurát pedig nem sikerült megtartani, mert egy másik klubtól jobb ajánlatot kapott. Rády Boglárka pedig a több játéklehetőség reményében távozott a csapattól. Nem maradt Békéscsabán Pekárik Eszter sem, aki Balatonfüreden, a Szent Benedek Röplabda Akadémia együttesénél kezdi az új szezont.

A Balaton-partiakhoz kötődő hír, hogy a 2022/23-as szezonban is Dejan Desnica irányítja majd a csapatot, ugyanis sikerült megállapodni vele a folytatást illetően.

Új csapat épül Kaposvárott Vincent Lacombe vezetésével: az idei csapatból Szedmák Réka, Hegyi Bianka és Budai Viktória is aláírt a következő szezonra. Tatjana Matic Szerbiában folytatja pályafutását, Ana Grbac is vélhetően külföldön kezdi meg az új szezont.  Nathalie Lemmens-t és Nikalina Bashnaková-t szerette volna megtartani az 1.MCM-Diamant Kaposvár, ám a belga játékos másik országban szeretné kipróbálni magát, az azeri pedig másik klubtól kapott jobb ajánlatot. Wirth Annamária és Szpin Renáta pedig felhagy a röplabdázással és a civil életre koncentrál.

Teljesen kicserélődik a Fatum Nyíregyháza játékoskerete a következő szezonra, akik új vezetőedző, a görög Leonidas Gaitanakis irányításával kezdik meg a felkészülést. A görög tréner számára nem ismeretlen a magyar bajnokság, hiszen korábban a TFSE csapatát irányította, majd a mögöttünk hagyott szezon végén a DVTK-t vezette. Négy játékos biztosan marad Nyíregyházán: Tóth Fruzsina, Genesis Francesco, Lászlop Alexandra és Marija Cicic is ott lesz a Fatum 2022/23-as keretében. Nikola Radosová már korábban távozott, de nem maradt a klubnál Nikol Milanova, Vaida Beáta, Katarina Glavinic, Ivana Radonjic, Bodovics Hanna és Pintér Andrea sem. A legfrissebb hírek szerint Ralitsa Vasileva is máshol kezdi az új szezont, Tóth Dalma pedig befejezte röplabdás pályafutását. Helyette már talált új liberót a Fatum: a már április óta a csapattal edző ukrán Viktorija Nikolajcsuk a Nyíregyházát erősíti a következő szezonban.

Az UTE és az MTK még nem jelentett be igazolásokat, a DVTK egy érkezőt viszont már igen: nyártól Németh Szabolcs irányítja a miskolci klub szakmai munkáját.

Férfi Extraliga:

A stabilitásban hisz a bajnok Pénzügyőr SE, ugyanis nem csak Jókay Zoltán vezetőedzővel állapodott meg a klub a folytatásról, de a PSE-t erősíti a következő szezonban a csapat kapitánya, Magyar Bálint, mellette Kovács Zoltán, Dávid Csanád, Kiss Dániel, Tordai Ábel, Rása Alex, Majoros Balázs és Bruno Feliciano is a Pénzügyőr játékosa lesz a 2022/23-as szezonban.

A Fino Kaposvár új vezetőedzővel kezdi meg az Extraliga következő idényét, ugyanis Ruben Wolochin három év után távozott a csapattól. Ugyancsak nem Kaposváron kezdi meg a következő szezont Marko Milovanovic.

A GreenPlan-VRCK-t továbbra is Toronyai Miklós irányítja, ahol szintén próbálják egyben tartani a csapatot: Rodrigo Moraes és Carlos Paez a következő szezonban is a Vegyészt erősítik.

Az Extraliga többi együttese egyelőre nem jelentett be semmilyen igazolást vagy hosszabbítást, de az új bejelentésekről természetesen hírt adunk a továbbiakban.