Másodszor is nyert a válogatott Szlovákia ellen

Második felkészülési mérkőzését is megnyerte Szlovákia ellen a magyar férfi röplabdaválogatott. A mieink a rendes szabályokat tekintve ezúttal is 3:1-re diadalmaskodtak, és aztán 25:23-ra megnyerték a 15 pontig tartó ráadásszettet is…

 

Szombaton nem hivatalos edzőmeccset játszott a két csapat, amit az is jól jelzett, hogy a játszmák végén ezúttal nem volt térfélcsere és az eredménytől függetlenül öt szettet játszott a két csapat. A pénteki kezdőcsapathoz képest Koch Róbert ezúttal Keen Cameront jelölte feladónak és Blázsovics Péter, valamint a liberó helyén Bán Viktor is bekerült (a szlovákok mindössze egy helyen változtattak).

Ez a felállás is jól muzsikált, végig vezetve, magabiztosan nyerték az első játszmát, s a másodikban is rendre ők álltak jobban. Csak a végjátékban egyenlítettek északi szomszédjaink, akik azonban végül meg tudták fordítani ezt a játszmát.

A péntekihez hasonlóan a második játszmát követően ezúttal is sort cserélt a kapitány, mindössze Blázsovics Péter és Szabó Alpár maradt pályán a kezdőből. Ez az összeállítás is jól játszott, ugyancsak végig vezetve nyerték a harmadik felvonást 25:22-re, s a negyedikben is volt már ötpontos előnyük 20:15-nél, de aztán jött egy hullámvölgy és 21-nél egyenlített az ellenfél. A vezetést azonban nem tudta átvenni, s bár 24:23-nál egy szettlabdát hárítottak, a másodikat Horváth Kristóf révén már kihasználta a magyar csapat.

Az 5. játszmára beállt az újonc Varga Péter és visszajött Hubicska Patrik, valamint Gacs Dániel is. Ebben a szlovákoknak ment jobban, és volt is két szettlabdájuk, de ezeket, majd a következő kettőt is hárították a mieink, majd 16:16 után fordítottak. Ezután többször is megfordult az eredmény, de végül 24:23 után a mieink szerezték meg a győztes pontot. Úgy látszik, hogy a fiúknak elfelejtettek szólni, hogy ez a játszma csak 15 pontig tart…

FÉRFI VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Szlovákia 4:1 (18, –25, 22, 24, 23)
Tüskecsarnok, zárt kapuk mögött. V: Horváth M, Szabó P.
MAGYARORSZÁG: Keen, Blázsovics 16, Szabó A. 7, Kovács Z. 11, Hubicska 14, Gacs 10. Csere: Bán, Bozóki (liberók), Magyar, Kholman 7, Horváth K. 13, Pesti 7, Varga P. 3. Szövetségi kapitány: Koch Róbert.
SZLOVÁKIA: Barták 1, Firkal 11, Jendrejcak 3, Mlynarcik 14, Meciar 2, Kovác 10. Csere: Turis, Panko (liberók), Palgut, Gulak 8, Smolej 9, Macuha 4, Pokopec 8, Scerba 4, Kasparkevic. Szövetségi kapitány: Marek Kardos.
Edzői értékelés
Koch Róbert: – Ma is a különböző felállásokat próbáltam variálni. Gergye Rolandnak kisebb sérülése volt, úgyhogy őt ma pihentettem, Pádár Krisztián pedig csak két napja csatlakozott a kerethez, úgyhogy vele még egyáltalán nem számoltam. Ugyanaz volt a forgatókönyv, mint tegnap: két szett után változtattunk a csapaton, és ma is jól játszottunk, a sánccal pedig domináltunk. Ki kell emelnem Blázsovics Pétert, aki ma a legtöbbet játszotta, de remek kondícióban van, úgyhogy végig bírta a terhelést és örülök annak is, hogy Varga Péter személyében egy fiatal tehetségnek is lehetőséget tudtam adni. Most egy nap pihenő következik, hétfőn pedig folytatjuk a felkészülést, pénteken pedig utazunk Finnországba az Európa Liga-mérkőzésre.