A franciák és az ukránok ellen sem nyertek juniorjaink

Megkezdte Európa-bajnoki selejtezőit a fiú U22-es és a leány U21-es válogatottunk. Előbbiek Szófiában Franciaországgal, utóbbiak Zielona Górában Ukrajnával mérték össze erejüket, s bár a lányoknak sikerült szoros meccset játszania, de végül egyik csapat sem járt sikerrel.

 

A fiúk az első két szett elején még tartani tudták a lépést a jóval esélyesebb riválissal szemben, azonban a szett közepén rendre ellépett az ellenfél és végül elég simán nyerte meg a találkozót.

FIÚ U22-ES EB-SELEJTEZŐ:
Magyarország–Franciaország 0:3 (–17, –17, –14)
Szófia, 50 néző. V: Prozorov (moldovai), Janik (lengyel).
MAGYARORSZÁG: Ambrus 4, Mikuláss Koch 1, Boa 9, Tomanóczy 6, Majoros 5, Péter 3. Csere: Szentesi (liberó), Laczi. Szövetségi edző: Toronyai Miklós.
FRANCIAORSZÁG: Nack Minyem 5, Motta Paes 3, Pothron 9, Éouis-Marie 6, Lawani 11, Gempin 10. Csere: Loubeyre (liberó), Coulet, Bregent 2, Lavigne 5, Lalisse 2, Lefaivre. Szövetségi edző: Marc Francastel.
Edzői értékelés
Toronyai Miklós: – Egy rendkívül jó csapattal kellett megküzdenünk, nagyon látszik, hogy dinamikusak, rugalmasak. Az első két szettben felvettük velük a lépést, de nagyon sajnálom, hogy egy-egy állásba mindig beragadtunk és voltak fogadási hibáink. Ahogy az első két szettben partiban voltunk velük, úgy egy francia válogatottól ki lehet kapni. nyitásfogadásban és nyitásban is nagyon sokat kell fejlődnünk,

Az első szett ugyan ráment arra, hogy játékba lendüljenek a mieink, de aztán Szabó Lili pályára lépése után stabilizálódott a mieink játéka, s a második szettet már végig vezetve nyerték a kieink, a harmadikat pedig csak a végjátékban veszítették el. A negyedik szett is végig szoros játékot hozott, de a végén itt sem volt szerencséje a mieinknek, így végül 3:1-es vereséget szenvedtek, úgy, hogy akár ugyanilyen arányban nyerhettek is volna.

LEÁNY U21-ES EB-SELEJTEZŐ:
Magyarország–Ukrajna 1:3 (–15, 20, –23, –23)
Zielona Góra, 100 néző. V: Persson (svéd), Milic (osztrák).
MAGYARORSZÁG: Sziládi 2, Kump 4, Manninger 20, Tatár 14, Szatmári 12, Boros. Csere: Baksa, Weidemann (liberók), Szabó L. 12. Szövetségi edző: Leiszt Máté.
UKRAJNA: Ratij 6, Nugya 12, Jakuseva 29, Vabiscsevics 2, Gorbacsenko 4, Vorotnyicsenko 2. Csere: Lucenko, Vasziljeva (liberók), Guzsva 1, Fedik, Dzjuba 6, Kucser 2. Szövetségi edző: Julia Jakuseva.
Edzői értékelés
Leiszt Máté: – Nagyon szoros meccset játszottunk az ukránokkal. Az első szettben sajnos beragadtunk az elején, főleg a nyitásfogadásban voltak problémáink, amint ezt stabilizálni tudtuk, onnan kezdve már jóval felszabadultabb játékot láttam a lányoktól. A harmadik és a negyedik játszmában ugyan nagy küzdelem során elbuktuk a végjátékot, de úgy érzem sok pozitív hozadéka volt a mai mérkőzésnek. Holnap a csoport legjobbja, Lengyelország következik, ahol szintén egy felszabadult játékot várok a csapattól.