U17-es döntő: békéscsabai és dunaújvárosi aranyérem

Befejeződtek a küzdelmek a leány és fiú Országos Serdülő Bajnokságon. Előbbieknél Békéscsabán hazai győzelem született, utóbbiaknál Kecskeméten a Dunaújváros diadalmaskodott.

 

Békéscsabán a Szent Benedek RA és a Szegedi RSE kezdte a napot, utóbbiak sérülésektől is sújtva nyertek egy szettet, ahogyan eddigi összes mérkőzésükön, viszont mindegyiket el is veszítették 3:1-re, s nem történt ez másképpen ezúttal sem, így a fürediek végeztek az 5. helyen, míg a Tisza-partiak két hét múlva ugyanitt javíthatnak majd az U19-es korosztály fináléjában.

A bronzmeccs két résztvevője, a Gödöllő és az UTE a csoportkörben már találkozott egymással, s azt a meccset hátrányból fordítva az Újpestiek nyerték 3:2-re. Ezen a meccsen is vezetett a GRC 2:1-re, ám nagy izgalmak közepette ezúttal meg tudták nyerni a negyedik játszmát is, így egy héttel az U13-as bajnokságon megszerzett bronz után az U17-eseknél is a dobogó harmadik fokára állhattak.

De az igazi izgalmak csak ekkor következtek: a fináléban a házigazda BRSE kezdett jobban, de aztán simán nyerte az első játszmát a címvédő Vasas. Akik aztán jól kezdték a másodikat, de aztán megállt a tudományuk és a csabaiak egyenlítettek simán. A harmadik szettben aztán nagy hátrányt dolgoztak le a piros-kékek, de 22:22 után a hazaiak jutottak vezetéshez, a negyedikben viszont meccslabdákat hárítva egyenlített a Vasas. A döntő szettben viszont már csak egy csapat volt a pályán, a csabaiak mindössze hat pontot engedélyeztek az óbudaiaknak és visszavágtak a tavalyi döntőbéli vereségért, elhódítva ezzel a bajnoki címet.

Szalayné Sebők Éva leány U17-es országos bajnokság (Békéscsaba), helyosztók:
Az 5. helyért:
Szegedi RSE Narancs – Szent Benedek RA-Piros 1:3 (–16, 23, –13, –21)
A 3. helyért: UTE U17A – Gödöllői RC 1:3 (27, –13, –15, –23)
Döntő: BRSE-Fehér – Vasas SC `A` 3:2 (–16, 11, 22, –25, 6)

Az MVM ösztöndíját a BRSE ütője, Radnai Lili kapta.

 

A kecskeméti fiú országos döntő utolsó játéknapján a VRCK és a Dág kezdte meg a küzdelmeket, az 5. helyért játszhattak. Tamasi Ákos csapata kezdte jobban a mérkőzést, két szoros szettet is játszottak a felek egymással, küzdés és hajtani akarás jellemezte a játékot, ám az ezúttal is a hibátlan teljesítményt nyújtó dági szurkolók kiharcolták a pályán lévőkkel a győzelmet!

A bronzéremért harcolhatott a tavalyi címvédő és házigazda KESI, ellenfelük pedig az a Szolnok volt, akivel az idei országos döntőben már egyszer találkoztak. Mindkét csapat nagyon küzdött, hiszen egyikőjük sem akart érem nélkül maradni a végén, fordulatos mérkőzést játszottak, amit 4 játszma alatt nem is tudtak eldönteni, így jöhetett az 5. szett. A szoros játékot követően végül a házigazda lett a bronzérmes.

A torna fináléjába jutott csapatok az országos döntőn már egyszer összemérték erejüket egymás ellen, azt döntő szettben tudta nyerni a Kaposvár, de a mai nap nem ment a játék a somogyiaknak és a szerencse sem melléjük állt. A magabiztos teljesítményt nyújtó Dunaújváros megérdemelten, 3 szettben szerezte meg a 2021/2022-es évad serdülőbajnoka címet!

Buzek László fiú U17-es országos bajnokság (Kecskemét), helyosztók:
Az 5. helyért:
Vegyész RC Kazincbarcika – Dág KSE 1:3 (–17, 26, –25, –13)
A 3. helyért: KESI – Szolnoki SPC 3:2 (13, –19, 23, –20, 10)
Döntő: DSE Röplabda Akadémia – RÖAK Kaposvár 3:0 (18, 14, 20)

Az MVM ösztöndíját a DSE feladója, Tóth Kristóf kapta.