Pénteken rajtol az U17-es országos bajnokság döntője

A múlt héten a minikorosztályban már eldőlt a bajnoki cím sorsa, péntektől viszont már a klasszikus, hatfős csapatok játszanak a korosztályos bajnoki címekért. Elsőként a serdülők, azaz az U17-esek, akik közül a lányoknál Békéscsabán, a fiúknál pedig Kecskeméten méri össze az erejét az ország hat legjobb klubja.

 

Szalayné Sebők Éva U17-es leány országos bajnokság, csoportbeosztás
A-csoport:
UTE, Vasas SC A, Gödöllői RC
B-csoport: Szent Benedek RA-Piros, BRSE-Fehér, Szegedi RSE Narancs

Buzek László U17-es fiú országos bajnokság
A-csoport:
Dág KSE, RÖAK Kaposvár, DSE RA
B-csoport: Vegyész RC Kazincbarcika, KESI, Szolnoki SPC

A lányok programja pénteken 10 órakor a címvédő Vasas és a tavalyi 5. Gödöllő összecsapásával kezdődik, majd a házigazda, legutóbb ezüstérmes BRSE és az egy éve 4. Szeged küzd meg egymásal. A harmadik párban fővárosi rangadón az UTE és a Vasas méri össze az erejét, majd bemutatkozik a Szent Benedek is, amely a békéscsabaiakkal játszik. Végül a Gödöllő és az UTE, majd a Szeged és a Szent Benedek mérkőzése következik.

A fiúknál a kaposváriak és a dunaújvárosiak összecsapásával kezdődik a program (ez volt amúgy a tavalyi bronzmeccs), majd a címvédő kecskemétiek és az akkor hatodik szolnokiak következnek. Ezután az ötödik Dág és a RÖAK, majd a Vegyész és a KESI következik, végül DSE–Dág, illetve Szolnok–Vegyész meccsel zárul a nap.

Szombaton 10 órától az A-csoport 2. helyezettje játszik a B-csoport 3.-jával, utána pedig a B2. az A3.-kal. Délután 17 órakor az első meccs győztese a B-csoport első helyezettjével találkozik, s a tét ekkor már a döntőbejutás, majd kezdődik a másik elődöntő is. Vasárnap a helyosztókra kerül sor: az 5. helyért a szombat délelőtt vesztesek játszanak, 11 órától, aztán az elődöntők vesztesei meccselnek a bronzért, végül a tervek szerit 16 órától jön a döntő.

A hatos finálé összes mérkőzését élőben közvetíti a Hunvolley Tv.