Kecskeméti és Vasas-siker az OMB döntőin

A hétvégén az U13-as korosztály versenyeivel megkezdődtek az idei utánpótlás döntők. A fiúknál a KESI, a lányoknál a Vasas szerezte meg az aranyérmet.

 

A fiúknál szombaton Szegeden dőlt el az aranyérem sorsa. A két hármas csoportot a kecskemétiek és a Pénzügyőr nyerte meg, s ennek megfelelően a keresztjáték után ők játszották a döntőt is. Az aranyérmes az alapszakaszgyőztes KESI lett, amely 2:1-re diadalmaskodott a fináléban a fővárosiak fölött, míg a bronzérmet a házigazda Szegedi RSE szerezte meg a Szolnokkal szemben, míg az ötödik a RÖAK Kaposvár lett DSE Röplabda Akadémiával szemben.

A lányoknál szombaton a Folyondár utcában még csak a csoportkört játszották végig, ezek alapján viszont kiderült az elődöntők párosítására. Az alapszakaszgyőztes nyíregyháziak a Gödöllővel, a Vasas pedig a békéscsabaiakkal küzdöttek a fináléba kerülésért, ahová végül a nyírségiek és a fővárosiak jutottak be.

Ott viszont a házigazda Vasas kisebb meglepetésre nagyon simán nyert a Nyíregyházával szemben, így otthon tartotta az aranyérmet, míg a bronzmeccsen a Gödöllő győzött 2:1-re a BRSE-vel szemben. Az ötödik az UTE, a hatodik az MTK, a hetedik a Vasas „kék”, a nyolcadik pedig a Sümeg-Dabronc lett.

Fotó: Kocsis Aliz (Szeged), Vasas Attila (Folyondár utca)