A férfiaknál is a MÁV Előre jutott az Extraligába

A MÁV Előre SC-Foxconn feljutott a férfi röplabda Extraligába, miután az NB I utolsó fordulójában 3:1-re legyőzte a Vidux-Szegedi RSE-t.

 

A székesfehérvári és a Tisza-parti együttes ki-ki meccsen döntötte el a feljutás kérdését, ugyanis a mérkőzés előtt mindkét csapat 14-14 ponttal állt. A találkozó óriási küzdelmet hozott, ugyanis az első szett után következő három játszma csak a minimális, kétpontos különbséggel dőlt el.

A MÁV Előre – amelynek korábban a női csapata is kivívta a feljutást – a Dunaújváros helyét veszi át a nyolccsapatos Extraligában.

Férfi NB I, felsőház:
MÁV Előre-Foxconn – Vidux-Szegedi RSE 3:1 (17, 24, –24, 28)
Székesfehérvár, 205 néző. V: Bibók, Sík.
MÁV ELŐRE: Kholman 7, Deliu 5, Boa 20, Kulcsár 10, Listanskis 27, Balázs 4. Csere: Takács (liberó), Doda, Tóth K., Ambrus. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
SZEGED: Piti 12, Dileo 2, Csányi 13, Csendes 5, Nacsa 18, Pozzobon 19. Csere: Borsi (liberó), Bodnár, Honti, Sarnyai. Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.
Edzői értékelés
Dávid Zoltán: – Hosszú és nehéz volt ez a kilenc hónap. Nehéz volt megváltoztatni a játékosok szemléletét, örökös harc volt. Viszont nagyon büszke vagyok rájuk, hogy megértették és váltottak. Nagyon megérdemelték, hogy megnyerjük a bajnokságot! Minden köszönetem az övék, büszke vagyok rájuk! A MÁV Előre előre megy, nem hátra!
Fésüs Erzsébet: – A hajrában a nyitás-fogadásunk nem volt elég jó, pár labdánál nagyon úgy éreztük, hogy sikerül az ütés, de remek blokkokat kaptunk. Óriásit küzdöttünk, de végig keményen játszottak a hazaiak, amit a végén már nem bírtunk. Az első szettet elizgultuk, de a második szettben játékba lendültünk. Fantasztikus volt a szegedi szurkolótábor, többször átlendítették a csapatot a nehéz helyzeteken! Szívből köszönjük!

MEAFC-Miskolc – Dág KSE 1:3 (–18, –23, 15, –12)
Miskolc, 63 néző. V: Sík, Ujházi.
MEAFC: Kozsla, Lipatov 3, Kovács Z. 12, Csizmadia 3, Mencsuk 18, Berkes 2. Csere: Karóczi, Orosz (liberók), Simkó 8, Szabó P. 2, Kapusi 1, Surányi. Vezetőedző: Bagó László.
DÁG: Majer 6, Kun 13, Sow 8, Czobor 16, Kara 14, Flachner 11. Csere: Bene (liberó), Bakóczy, Mihucz. Vezetőedző: Zirigh Balázs.
Edzői értékelés
Bagó László: – Ebben a meccsben az volt a legjobb, hogy vége lett.
Zirigh Balázs: – Nagyon örülök, hogy győzelemmel tudtunk búcsúzni az idénytől, annak ellenére, hogy egy kicsit felforgatott csapattal vágtunk neki a meccsnek! Maximális elismerés a csapatomnak a hozzáállásáért, és külön gratuláció junior játékosunknak, Czobor Ádámnak, aki eddig csak epizód szerepet kapott, de ma tökéletesen oldotta meg az átló posztot! A szezont illetően van némi hiányérzetem, hiszen 4-5 pontot hagytunk a szezonban! Az sem biztos, hogy feljutást ért volna, de az a kezünkben volt, és nagy kár, hogy kiengedtük! Jövőre, egy kicsit rutinosabban vágunk neki a szezonnak, ami biztosan előre lepéssel kecsegtet számunkra!

A végeredmény: 1. MÁV Előre-Foxconn 17 pont, 2. Vidux-Szegedi RSE 14, 3. Dág KSE 11, 4. MEAFC-Miskolc 0

 

Férfi NB I, alsóház:
Rákosmente Party-CO – GLP Nyíregyháza 3:0 (11, 11, 8)
Budapest, Riz Levente Rendezvényközpont, zárt kapuk mögött. V: Bibók, Selega.
RÁKOSMENTE: Török Sz. 3, Sándor B. 6, Katona 9, Kókai 14, Nagy P. 6, Eperjessy 2. Csere: Farkas R., Gidófalvi (liberók), Szalai 2, Molnár D. 7. Fekete 2. Vezetőedző: Kovács Sándor.
GLP: Demeter 1, Molnár M. 4, Gargya 1, Ontkó 3, Vagner 2, Balogh Á. 2. Csere: Barcza (liberó), Nagy M. Vezetőedző: Balázs István.
Edzői értékelés
Kovács Sándor:
– Magabiztos győzelemmel zártuk a bajnokságot. Örülök, hogy mindenki kapott játék lehetőséget és éltek is vele. Köszönöm a srácoknak az egész éves munkájukat!

A végeredmény: 1. Szolnok 15 pont, 2. Rákosmente 7, 3. GLP Nyíregyháza 1

(hunvolley/MTI)