Ők képviselik színeinket a Gymnasiadén

Kedden tartott csapatértekezletet a Magyar Diáksport Szövetség azoknak a versenyzőknek és edzőik számára, akik a május 14. és 22. között a franciaországi Normandiában esedékes XIX. Gymnasiadén (középiskolás világjátékok) képviselik színeinket. Köztük voltak a magyar strandröplabdacsapat tagjai is, akik közül öten utaznak majd a versenyre két edző kíséretében.

 

De lássuk, kik is képviselik majd színeinket?

A lányoknál Vasvári Zsófi és Kun Stefánia Flóra indul majd, akik a brazil Leopoldo Sindice Da Silva irányításával készülnek és versenyeznek és egy válogatóversenyt megnyerve vívták ki az indulás jogát.

A mindössze 17 éves veszprémi Zsófi a magyar strandröplabdázás egyik legnagyobb ígérete, hétszeres korosztályos országos bajnok, aki már a felnőttek között is bizonyított, hiszen három országos bajnoki fordulón is győzött már, illetve bronzérmet szerzett a 2020-as ob-döntőben is. De nemzetközi rutinja is van már, hiszen a tavalyi U21-es vb-n 9., a 2020-as U20-as Eb-n pedig 5. helyezést ért el nővérével, és ugyancsak az 5. helyen zárt a 2019-es középiskolai világbajnokságon.

A 16 éves érdi nevelésű Stefi az első világversenyére készül, igaz, korosztályos MEVZA (Közép-európai Liga) tornán viszont már szerepelt és 2020-ban U16-os országos bajnok, tavaly pedig U18-as ob-ezüstérmes és U20-as bronzérmes volt.

A fiúknál Tari Bence, Udvarhelyi Márton, Veress Ákos és edzőjük, Soós Izsák utazik majd Franciaországba. Bence (191 centiével a csapat legmagasabb tagja) és Ákos az elmúlt években sorra nyerték a korosztályos országos bajnokságokat U14-ben, U16-ban és tavaly – 15 évesen – már U18-ban sem találtak legyőzőre, sőt az év legjobb utánpótlás strandröplabdázói is voltak 2019-ben. Az egy évvel idősebb Marci is volt már korosztályos bajnok, 2021-ben pedig ő és Bence részt vettek az U18-as Európa-bajnokságon, ahol a csoportkörből is sikerült továbbjutniuk és végül a 17. helyen végeztek.

A játékosok mindannyian a Strandröplabdázásért SE versenyzői.