Szabó Dorka az Exatlon után a strandröplabda ob-ra koncentrál

A korábbi többszörös bajnoki ezüstérmes strandröplabdázó, Szabó Dorka az elmúlt hónapokban újra megmérette magát az Exatlon című extrém sport-realityben. Mesélt arról, miért vágott neki újra a vetélkedőnek, mit adott neki a műsor, és persze az idei strandröplabda szezon is szóba került a strandroplabda-hu-nak adott interjújában.

 

– Miért vállaltad újra a szereplést az Exatlonban?
– Óriási kiváltságnak éreztem, hogy három évad kiváló bajnok lányai közül meghívnak az All Star évadba, ráadásul a saját szériámban feltöltésként 1,5 hónappal a verseny kezdete után érkeztem, most azonban kezdő játékosként számítottak rám. Erre szokták azt mondani, hogy ilyen lehetőség egyszer adódik az életben, páran lehetőséget kaptunk egy kis repetára.

– Mit adott neked (belül, lelkiekben) az előző szereplés?
– Korábban nagyon izgulós voltam meccseken, 2 évvel ezelőtt a mindennapos versenyhelyzet teljes mértékben kiölte ezt belőlem, nagyon jót tett a játékomnak. Valamint óriási türelemre is tanított!

– A strandröplabdás múlt miben segített, miben jelentett előnyt?
– A strandröpi nagyon jó fizikumot ad! A homokon/ instabil talajon történő edzés extra izommunkát kíván. Valamint 1-1 labdament átlagosan fél perc körül lehet, van benne futás, vetődés (mászás), felugrás lényegében, mint az Exatlon pályáin. A gyorsaságommal azt hiszem nem is volt gond.

– Az idei versenyen sérült és beteg is voltál, ami nagyon megviselt. Eszedbe jutott az is, hogy akár feladd a versenyt?
– Mindig nehéz, amikor az ember sérülés miatt a kispadra kényszerül. Külső szemlélőként, ahogyan tehetetlenül nézi a versenyt, majd utána is, amikor a szíve vinné előre, de a teste még nincs 100%-os formában. Kezd javulni a forma és újra történik valami, nem volt könnyű, de ezáltal is erősödik a lélek. A szalagszakadás utáni visszatérésem volt a legrosszabb, csak tape-el és fáslival tudtam futni, a lerövidített rehabilitáció miatt még most sem tökéletes a bokám.

– Innentől már készülsz a strandröplabda ob-ra?
– Nem csak, hogy az ob-ra, tervezek World Tour versenyeket is! Homok, napsütés, bikini (pipa), de azért már hiányzik a strandröplabdám, jó pár aktív évet tervezek még magamnak! Fizikálisan jó állapotban vagyok, labda kontrollban és verseny rutinban viszont óriási a lemaradásban a többiekhez képest. Kész vagyok beletenni az extra munkát és szeretnék tévés meccset játszani a Lupán!