Kialakultak a csoportok az OGYB-döntőn és az U17-es lányoknál

A hétvégén a korosztályos döntők három utolsó kategóriájában is kialakultak a döntők mezőnyei. Hétfőn a Magyar Röplabda Szövetség székházában meg is tartották a finálék sorsolását.

 

Időben legelőször az U17-es leány döntő következik május 13. és 15. között Békéscsabán, ahol az A-csoportban a címvédő Vasas az UTE-val és a gödöllőiekkel, a B-ben pedig a házigazda BRSE a Szent Benedekkel és a szegediekkel került egy csoportba.

Egy héttel később ugyanitt az U15-ös lányok randevúznak majd és az A-ban igazi „halálcsoport” jött össze, hiszen a két tavalyi döntős, a címvédő Vasas és a hazai békéscsabaiak mellett az alapszakaszban negyedik nyíregyháziak kerültek még ide, míg a B-csoportban fővárosi csapatok, az MTK, az UTE és a BVSC méri majd össze az erejét.

Ugyanekkor a fiúk döntőjét Szegeden rendezik, ahol az A-csoportban a címvédő KESI mellett a tavalyi negyedik Dág és a hatodik Pénzügyőr szerepel, míg a B-ben csupa újonc, a házigazda szegediek, a kunhegyesiek és a MÁV Előre csap majd össze. Érdekes, hogy a legnagyobb utánpótlásnevelő műhelyek közül a Kaposvár és a Dunaújváros nem tudta beverekedni magát a fináléba.

 

Szalayné Sebők Éva U17-es leány országos bajnokság, döntő (május 13-15., Békéscsaba)
A-csoport:
UTE, Vasas SC A, Gödöllői RC
B-csoport: Szent Benedek RA-Piros, BRSE-Fehér, Szegedi RSE Narancs

Dr. Kotsis Attiláné U15-ös leány országos bajnokság, döntő (május 20-22., Békéscsaba)
A-csoport: BRSE-Fehér, Nyíregyházi Sportcentrum, Vasas SC Piros
B-csoport: MTK Budapest kék, UTE U15 A, BVSC-Zugló

Tatár Mihály U15-ös fiú országos bajnokság, döntő (május 20-22., Szeged)
A-csoport: Pénzügyőr SE A, KESI, Dág KSE
B-csoport: Szegedi RSE, Kunhegyes ESE, MÁV Előre Akadémia