Újabb rangadót nyert és már biztos első a MÁV Előre a női NB I-ben

Legyőzte az üldöző TFSE-t, ezzel pedig bebiztosította első helyét a MÁV Előre Bericap, a női NB I felsőházában, s így kivívta az indulás jogát az Extraliga következő idényében.

 

Női NB I, felsőház
MÁV Előre-Bericap – TFSE 3:2 (–23, 16, 18, –20, 9)
Székesfehérvár, 128 néző. V: Csizmarik, Villás.
MÁV ELŐRE: Sólyom, Tóth J. 14, Csabai 7, Szerencsés-Miklai 32, Karnyickaja 21, Kiss L. 2. Csere: Sebestyén, Borostyán (liberók), Yaimaris 4, Kiss A. Vezetőedző: Nagy Fanni.
TFSE: Smits Van Oyen 1, Radomszki 23, Budaházy 4, Halla G. 10, Poór 6, Nagy V. 15. Csere: Boller (liberó), Kökény N. 5, Benedek, Villányi. Vezetőedző: Csépke Gábor.
Edzői értékelés
Nagy Fanni:
– Igazi rangadót játszottunk ma a TF-el. Elég feszülten és görcsösen kezdtük a találkozót, de aztán sikerült megérkeznünk fejben is, és onnantól tudtuk a saját játékunkat játszani. Nagyon kiélezett meccsen sikerült győznünk és ezzel feljutnunk az Extraligába. Gratulálok minden játékosnak, ez igazi csapatmunka volt.
Csépke Gábor:Gratulálok a fehérvári csapatnak! De gratulálok a csapatomnak is. Ma nagyon hullámzóan játszottunk. Sajnos ez jellemzett minket az egész rájátszásban. Ma mikor a nyitásunk felkeményedett és a fogadásunk stabilabb lett el tudtuk kezdeni használni a centereket.

Az állás: 1. MÁV Előre-Bericap 16 pont (5 mérkőzés), 2. TFSE 11 (5), 3. Gödöllői RC 5 (4), 4. Budaörsi DSE-Emericus 1 (4)