Jászberényben harcolta ki a Nyíregyháza a bronzérmet

A Fatum Nyíregyháza együttese szerezte meg a női röplabda-bajnokság idei bronzérmét, az ötödik helyet pedig az MTK otthonában harcolta ki az UTE. 

A szabolcsiak a harmadik helyért kiírt párharc negyedik mérkőzésén harmadszor legyőzték a Jászberényt, és ezzel az elmúlt nyolc esztendő legjobb eredményét érték el. A szerda esti találkozón a vendégek már 2-0-ra vezettek, amikor magára talált a házigazda, és előbb a harmadik szettet biztosan megnyerte, a negyedikben pedig már 24:22-re vezetett. A szabolcsiak innen fordítottak, Kalotai Zsófia begyűjtötte a 25. és a 26. pontot, és egész éves teljesítményük alapján megérdemelten vehették át a bronzérmeket a lefújás után a Magyar Röplabda Szövetség főtitkárától, Ludvig Zsolttól. 
Jászberényi RK – Fatum Nyíregyháza 1:3 (-18, -18, 19, -24)
Jászberény, 400 néző. V.: Adler, Jámbor.
Jászberény: Bleicher R., Gardovic, Fernandez Conde, Slipjevic, Takács B., Pintér A. Csere: Ivkovic (liberó), Borsos, Fábián, Bleicher N., Harmath, Lékó. Vezetőedző: Branislav Franic.
Nyíregyháza: Szombathelyi Sz., Vacsi, G. Francesco, Fernandez, Kalotai, Valdez. Csere: Tóth F. (liberó), Leidgeb, Andrejkovics.

Vezetőedző: Horváth András.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–1 a Fatum Nyíregyháza javára.

MESTERMÉRLEG

Branislav Franic: Ezen a mérkőzésen mindent megpróbálunk, összességében jobb volt a Nyíregyháza, megérdemelten szerezte meg a harmadik helyet. Gratulálunk nekik!
Horváth András: Köszönöm az egész szezont a vezetésnek, a szakmai stábnak, a játékosoknak, támogatóinknak és szurkolóinknak. Nagyon értékes bronzérmet szereztünk, ennek a sikernek nagy a jelentősége van az életünkben. A mai mérkőzésen, az első és a második játszmában koncentráltan röplabdáztunk, utána kicsit elfogytunk, de a végén sikerült felülkerekednünk.

A KLUBVEZETŐ SZEMÉVEL

Kósa Árpád, a Fatum Nyíregyháza ügyvezetője: Örömteli, hogy a bajnokságban és a kupában is érmet tudtunk szerezni. Sokat léptünk előre a tavaly évhez képest. Igazai csapatként sikerült elérni a két dobogós helyezést, amihez gratulálok a lányoknak és a szakmai stábnak. Célunk, hogy a jövőben is az élmezőnyhöz tartozzunk, ennek szellemében erősítünk majd a következő időszakban. A szurkolóinknak köszönjük az egész éves kitartó biztatást, jó hangulatot teremtettek és szép számban jelentek meg a jászberényi mérkőzésen is.

103 perces, fordulatos, nagy csata végén győzött 3:2 arányban az UTE az MTK otthonában, és ezzel megszerezte az NB I. ötödik helyét. Az egyik fél második sikeréig tartó párharc két mérkőzés után 1-1-re állt, és a Városmajorban dőlt el, melyik csapat végez az előkelőbb pozícióban. Az első szettet a vendégek nyerték, aztán magabiztos játékkal fordított a házigazda. A negyedik játékrészben végig vezetve kerekedtek felül a lilák, és a jó teljesítményt sikerült átmenteni az ötödik, mindent eldöntő játszmára is. Az UTE itt már nem adott esélyt elfáradó ellenfelének, és 15:11 arányban győzött. A hazai együttesben Petőváry 20, Szűcs 18, a túloldalon Miklai 17 pontot gyűjtött.

Az 5. helyért, 3. mérkőzés
MTK Budapest – UTE 2:3 (-22, 20, 20, -13, -11)
Budapest, Szamos u., 200 néző. V.: Éva T., Kiss Z.
MTK: Lutter L. 2, Lakatos 12, Papp O. 12, Petőváry 20, Szűcs K. 18, Kilyénfalvi 8. Csere: Hajek-Nagy (liberó), Lesi, Tímár, Horváth Z. Vezetőedző: Alberto Salomoni.
UTE: Juraszik, Háfra 5, Bezsandolszka 9, Dégi 10, Miklai 17, Headen 15. Csere: Hadnagy R. (liberó), Lutter E., Ancsin 1, Varbanova 11, Császár 1, Hajós 1. Vezetőedző: Valics György.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:7, 13:16, 19:21. II. játszma: 8:4, 16:10, 21:16. III. játszma: 6:8, 16:8, 21:14. IV. játszma: 5:8, 12:16, 12:21. V. játszma: 2:5, 4:10, 5:12.
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye: 2-1 az UTE javára.