A Kaposváré a női bajnokság hetedik helye

A hazai pályán aratott múlt heti siker után idegenben is 3-0-ra győzött az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese a Penta Gödöllő ellen, így 2-0-s összesítéssel nyerte meg a női NB I. hetedik helyéért kiírt párharcot. A somogyiak az elmúlt kilenc évük legjobb bajnoki eredményét ünnepelhették a lefújás után.

A szoknya-mez szerelésben pályára lépő kaposváriak az első játszmában nagyot küzdöttek, és négypontos hátrányt ledolgozva fordították a maguk javára az eredményt, a szebb napokat is megélt Gödöllő otthonában. Szívós Ildikó hatásosan nyitott, a társak pedig a nehéz helyzetekben sem ijedtek meg, és mindig volt, aki újítani tudott a pályán. A házigazda a második szettben 19 pontig jutott; ebben a játékrészben a Diamant csapatkapitánya, Sitkey Mariann jelentette az üde színfoltot a hajrában, egymás után szerzett négy pontjával. A térfélcsere után már lélekben is feladta a házigazda: a szett derekán tíz ponttal járt előrébb a motivált, a győzelmet jobban akaró somogyi együttes, és végül magabiztosan nyert 25:13 arányban. Zarka Péter együttese a párharc két mérkőzése alapján megérdemelten szerezte meg a hetedik helyet, ami a 2008-as ötödik hely után az elmúlt kilenc év legjobb eredményének számít. A lefújás után a kaposvári lányokat Kanizsai Dorottya édesapja egy-egy szál vörös rózsával köszöntötte.

Női röplabda NB I., rájátszás, a 7. helyért, 2. mérkőzés
Penta Gödöllői RC – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 0:3 (-22, -19, -13)
Gödöllő, 200 néző. V.: Éva T., Ujházi.
Gödöllő: Radomszki 11, Széles 5, Kötél Zs. 2, Nagy K. 6, Czina 4, Nagy Zs. 1. Csere: Kovács A. (liberó), Nagy A., Tóth-Bagi. Vezetőedző: Borkovits Zoltán.
Kaposvár: Kanizsai 10, Sitkey 8, Bagyinka 4, Araujo 12, Szívós 10, Horváth A. 1. Csere: Csitári (liberó), Héri, Mészáros Zs., Korniss 5, Kocsi. Vezetőedző: Zarka Péter.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 7:8, 16:13, 20:21. II. játszma: 7:8, 13:16, 15:21. III. játszma: 5:8, 6:16, 11:21.

Borkovits Zoltán: Gratulálok a Kaposvárnak a győzelemhez, és a hetedik helyhez!
Zarka Péter: Köszönöm a lányoknak az egész éves munkát! Örülök, hogy a hazai pályán aratott siker után idegenben is győzni tudtunk.