Döntő: egy szettnyi megingás után előny a címvédőnél

A második szettet leszámítva magabiztos játszott és szerezte meg a vezetést a címvédő Pénzügyőr a Fino Kaposvár ellen a férfi Extraliga döntőjében.

 

A döntő első szettjében a címvédő fővárosiak Kovács Zoltán ponterős játékával hamar ötpontos előnyt építettek ki, és a 35 éves, korábbi válogatott feladóátló remeklésének köszönhetően ezt magabiztosan meg is őrizték a játékrész végéig (25:17).

A második játszmára összeszedte magát és 5:1-re meglépett a támadásait változatosabban szervező Kaposvár, amely elsősorban a válogatott ütő, Bögöly Gábor pontjaira épített. A PSE a korábbinál több ki nem kényszerített hibát követett el, ennek ellenére többször is két pontra felzárkózott, de fordítania nem sikerült (19:25).

A harmadik etapban ismét a hazaiak kezdtek jobban, több hosszú labdamenetet is meg tudtak nyerni és jól használták ki a Kaposvár rontásait. Kovács mellett ezúttal Kiss Dániel és a brazil Pedro da Silva Santos is jól teljesített, hármuk jó teljesítményének – és a Fino gyengélkedésének – köszönhetően pedig nagy fölénnyel szerezte meg ismét az összetett vezetést a PSE (25:12).

A negyedik felvonás elején az addig főleg blokkban jeleskedő válogatott center, Rása Alex támadásban is megmutatta magát, de a PSE a szélről, ütőposztokról is magabiztosan teljesített. A szett második fele nem hozott változást, sőt, az összeszedetten és pontosabban röplabdázó házigazda fölénye tovább nőtt, így összességében simán került előnybe. A végén ugyan öt meccslabdát is hárítottak a vendégek, de így is 25:17-re kaptak ki.

Férfi Extraliga-döntő, 1. mérkőzés:
Pénzügyőr – Fino Kaposvár 3:1 (17, –19, 12, 17)
Budapest, Kőér utca, 300 néző. V: Ujházi, Mezőffy.
PÉNZÜGYŐR: Pedro 9, Magyar, Dávid Cs. 12, Rása 12, Kovács Z. 21, Kiss D. 14. Csere: Feliciano (liberó), Szabó V., De Sousa, Tordai, Gacs. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
FINO: Vasquez 6, Milovanovics 10, Bögöly 14, Sandoval 7, Garchet 1, Hubicska 8. Csere: Bozóki (liberó), Kiss M., Radovics, El Azhari, Iván. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
Edzői értékelés
Jókay Zoltán:
– Örülünk az első győzelemnek! Azt gondolom, hogy amikor kellően határozottak voltunk akkor nem volt bajunk. A második játszmából kell tanulni, ha leesik a koncentráció akkor ilyenek történhetnek. Vinni kell tovább a lendületet.
Ruben Wolochin: – Jobban kell játszanunk a következő mérkőzésen, amire képes is a csapat.
A párharc állása: 1–0 a Pénzügyőr javára.

A DÖNTŐ MENETRENDJE:
Április 22., péntek 19:00 Pénzügyőr SE – Fino Kaposvár 3:1
Április 26., kedd 17:30 Fino Kaposvár – Pénzügyőr SE; Tv: M4 Sport
Április 30., szombat 19:00 Pénzügyőr SE – Fino Kaposvár; Tv: m4sport.hu
Május 3., kedd 17:30 Fino Kaposvár – Pénzügyőr SE (ha szükséges); Tv: M4 Sport
Május 6., péntek 19:00 Pénzügyőr SE – Fino Kaposvár (ha szükséges) ; Tv: m4sport.hu

HETI PROGRAM:
Április 23., szombat
15:00 Magyarország – Törökország (leány U17-es Eb-selejtező, Bursa)
18:00 Vidux-Szegedi RSE – Dág KSE (férfi NB I, felsőház)

Április 24., vasárnap
17:00 Jászberény VT – CoreComm-VESC (női NB I, alsóház)
18:00 DSZC-Eötvös DSE – Kispest SE (női NB I, alsóház)

 

Férfi NB I, felsőház:
MEAFC-Miskolc – MÁV Előre-Foxconn 0:3 (–17, –21, –24)
Miskolc, 85 néző. V: Halász E., Bátkai-Katona.
MEAFC: Kozsla 2, Lipatov, Kovács Z. 11, Csizmadia 12, Mencsuk 9, Berkes 4. Csere: Karóczi (liberó), Simkó 1, Kapusi 5, Pallós 1. Vezetőedző: Bagó László.
MÁV ELŐRE: Kholman 4, Deliu 2, Boa 10, Ambrus 6, Listanskis 19, Balázs 4. Csere: Szentesi (liberó), Tóth K. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
Edzői értékelés
Dávid Zoltán: – Örülök a 3 pontnak, ügyesen használtuk ki az ellenfél hibáit! Mindig a következő meccs a legfontosabb! Dolgozunk tovább, hogy elérjük a célunkat!
(hunvolley/MTI)